Medical Dermatology

Trombocitna plazma (PRP)

Z rastnimi fakorji iz pacientove lastne krvi izkoriščamo lastne regenerativne sposobnosti telesa za izboljšanje rasti las in pomlajevanje.

Ksantelazma

Ksantelazma je pogosta nenevarna tvorba na očesnih vekah, ki je estetsko moteča. Odstranitev z laserjem je bistveno ugodnejša kot klasična operacija, saj je hitra in brez bolečin. Šivanje po posegu ni potrebno. Okrevanje je hitro, pacient lahko po posegu normalno opravlja vse aktivnosti.

Akne

Akne oziroma “mozolji” so ena najpogostejših bolezni kože. Inštitut za dermatologijo je specializiran center za zdravljenje aken z izjemnimi uspehi.

Pigmentacije in melazma

Pigmentacije obraza imajo številna različna imena, njihovi glavni vzroki pa so sonce oz. UV-svetloba, dedna nagnjenost in hormoni. Melazmo in pigmentacije lahko učinkovito zdravi zdravnik dermatolog s specifičnim znanjem s tega področja. Uporabljamo kombinacijo zdravil v obliki kreme, kemične pilinge, laser in ustrezno nego kože.

Hemangiomi

Hemangiomi, cherry/senilni angiomi in drugi benigni žilni tumorji Po 30. letu ima skoraj vsakdo na koži vsaj nekaj drobnih rdečih pik ali bunčic. Nekateri jih imajo na stotine. Velikokrat gre za družinsko nagnjenje, včasih pa se nenadoma v velikem številu pojavijo v nosečnosti ali redko v povezavi s tumorji, ki izločajo prolaktin. Gre za razširjene žilne prostore, polne krvi, zato…