Naši rezultati: kakovost kože

Kakovost kože: naši rezultati

Kakovost kože je kompleksno področje. Za ohranjanje kakovosti kože je bistveno pravilno kombinirati pristope, tehnike in učinkovine, ki jih potrebuje vsak posameznik. Za optimalen rezultat mora imeti zdravnik izčrpno in široko znanje in izkušnje  iz dermatologije, laserske terapije, visokoenergijskih naprav, injiciranja hialurona, botoksa in drugih aktivnih učinkovin, drugih pomlajevalnih postopkov ter kozmetičnih izdelkov in nege kože. Pomembna je vztrajnost, saj se kvaliteta kože izboljšuje z drobnimi koraki in marsikdaj je potrebno vložiti veliko truda in dela zgolj v njeno ohranjanje.

Vse pacientke v tej galeriji je zdravila dr. Vesna Tlaker, ki se s področjem estetske medicine ukvarja od leta 2010 in ima na tem področju ogromno izkušenj ter odlične rezultate.

Gube na obrazu pred terapijo s hialuronom Gube na obrazu po terapiji s hialuronom (skinbooster, biorevitalizacija) za boljšo kakovost kože

Gube na obrazu – slabša kakovost kože

Plitve gube na obrazu nastanejo na mestih najmanjše odpornosti kože kot dolge črte, ki se vlečejo čez lica, in jih z botoksom ali klasičnimi injekcijami hialurona ne moremo odpraviti. Korekcija gub in kakovosti kože pri 46-letni pacientki je potekala z laserskim pomlajevanjem in biorevitalizacijo z mikroinjekcijami hialurona. Za takšno izjemno izboljšanje je bilo potrebno leto dni srkbno načrtovane obravnave z rednimi laserskimi terapijami za kvaliteto kože in nekaj sejami biorevitalizacije z mikroinjekcijami hialurona.

Gube na obrazu pred terapijo s hialuronom Gube na obrazu po terapiji s hialuronom (skinbooster, biorevitalizacija) za boljšo kakovost kože

Kakovost kože na obrazu – izboljšanje

Izboljšanje elastičnosti in prožnosti kože se najbolje vidi med nasmehom iz načina  gubanja kože (gre za isto pacientko kot na zgornjem primeru).

Ker se z leti kolagen razgrajuje hitreje kot tvori, je potrebno za ohranjanje rezultata tudi redno opravljati nadaljnje laserske terapije za pomlajevanje obraza in občasno opravljati mikroinjekcije hialurona in/ali trombocitne plazme. Če ne storimo ničesar, se bo rezultat sčasoma izgubil, z redno skrbjo za kožo pa bo pacientka lahko ostajala na približno enakem nivoju oziroma najboljša različica same sebe.

Hibridno polnilo HArmonyCa - prej (zgoraj) in potem (spodaj)

Kakovost kože na obrazu – izboljšanje s hibridnim polnilom

Hibridno polnilo HArmonyCa – prej (zgoraj) in čez 5 mesecev (spodaj). Učinek je viden takoj po injekciji in se v naslednjih mesecih še izboljšuje. Pacientka medicinskega centra Dermatologija.si.

injekcija filer polnilo HArmonyCa prej in takoj potem

Kakovost kože in volumen na obrazu – izboljšanje s hibridnim polnilom

Hibridno polnilo HArmonyCa – injekcija hibridnega polnila HArmonyCa: levo prej, desno takoj potem. Rezultat pri kakovosti kože se bo v naslednjih mesecih še izboljševal.

Laserska terapija brazgotin akne Fotona dermatolog icepick boxcar boxscar rolling frakcionirani laser erbijev laser co2 laser

Kakovost kože z brazgotinami po aknah

Kožo z brazgotinami po aknah je mogoče izboljšati z lasersko terapijo. Potrebnih je več ponovitev za optimalen rezultat.

Gube na obrazu od spanja pred terapijo s hialuronom Gube na obrazu od spanja po terapiji s hialuronom (skinbooster, biorevitalizacija) za boljšo kakovost kože

Gube od spanja na obrazu

Korekcija gub in kakovosti kože z laserskim pomlajevanjem in biorevitalizacijo z mikroinjekcijami hialurona pri 46-letni pacientki. Med obema slikama je minilo leto dni. V tem času je pacientka opravila 5 sej laserske terapije in 4 seje biorevitalizacije.

Kakovost kože - izboljšanje s skinboosterjem (biorevitalizacija)

Kakovost kože: skinbooster (biorevitalizacija)

Korekcija gub in kakovosti kože z biorevitalizacijo z mikroinjekcijami hialurona pri 40-letni pacientki. Med obema slikama je minilo 8 mesecev, saj smo morali terapije s skinboosterjem (biorevitalizacijo) opravljati na 2 meseca, da ne bi prišlo do povečanja volumna in izgleda napihnjenega obraza, saj je bila pacientka zelo vitka. V tem času je pacientka opravila 3 seje biorevitalizacije, vsako s 4 ml skinboosterja (Restylane Vital).

Kakovost kože in volumen - izboljšanje s kolagen stimulirajočim polnilom

Kakovost kože in volumen: kolagen stimulirajoče polnilo

Korekcijo kakovosti kože in izgube volumna pri pacientki smo opravili s kolagen stimulirajočim polnilom. Pacientka je prejela skupno 6 ml kolagen stimulirajočega polnila v 2 obiskih. Levo slika pred terapijo, desno po terapiji.