Hydrafacial za čisto, negovano, sijočo kožo

Gladka, mehka in sijoča koža je lepotni ideal vseh kultur sveta. Kožo dojemamo kot ogledalo naše skrbi zase. Lepo kožo povezujemo z zdravjem in dobrim počutjem. A tudi če se zdravo prehranjujemo, dovolj pijemo in se ščitimo pred soncem, koža vendarle potrebuje posebno skrb. Le če kožo redno vzdržujemo, bo najboljša, kar je lahko. Zlasti  je posebna nega in stimulacija potrebna, da koža z leti taka tudi ostane. Originalni postopek HydraFacial, ki ga izvajamo v medicinskem centru Dermatologija.si, je vodilni postopek na svetu in temeljni kamen za lepo in negovano kožo.

Kako sestava in fiziologija kože vplivata na njen videz?

Koža ima izjemno zaščitno vlogo. Je prva obrambna črta telesa proti vsem škodljivostim iz okolja: od umazanije in mikroorganizmov, kot so bakterije in virusi, do kemikalij, prostih radikalov, ultravijolične svetlobe in drugih sevanj ter fizikalnih dejavnikov, kot so mraz, vročina in poškodbe. Pomaga tudi preprečevati izhlapevanje vode iz telesa in dehidracijo.

Koža je sestavljena iz dveh slojev, povrhnjice (epidermisa) in usnjice (dermisa). Povrhnjica mora prenesti izjemno veliko dražljajev in škodljivosti, zato je njena struktura zelo odporna. Sestavljena je iz številnih slojev celic in v prerezu podobna opečnatemu zidu. V spodnjem zarodnem sloju se nenehno tvorijo nove celice, ki potujejo navzgor in hkrati postajajo vse bolj ploščate, poroženele, na koncu pa odmrejo in se nezaznavno odluščijo. Med celicami povrhnjice se kot malta med opekami nahajajo medcelične maščobe, ki se tudi postopoma razgrajujejo in omogočijo, da se celice ločijo ena od druge in nato same nezaznavno odluščijo in odpadejo. Potovanje posamezne celice povrhnjice od tvorbe v bazalni plasti do odluščenja traja približno štiri tedne. V tem času se povrhnjica v celoti popolnoma obnovi in zamenja. V letu dni se odpadlih lusk pri odraslem nabere kar za 4 kilograme. Večinoma končajo kot hišni prah.

Debel sloj povrhnjice je za obrambo pred škodljivostmi imeniten in fiziološko dobrodošel, žal pa ni najbolj estetski. Sloj delno odluščene povrhnjice, tudi če ni zelo debel, daje površini moten videz, saj se v njem svetloba nepravilno lomi. Koža je zaradi tega videti pusta in brez leska, vidijo se drobne gube. Večje kose zlepljenih celic povrhnjice lahko tudi s prostim očesom vidimo kot luske. Redno luščenje (eksfoliacija) je ključnega pomena, da koža ostane sijoča in prožna. V medicinskem centru Dermatologija.si je skrb za povrhnjico sestavni del naših kombiniranih protokolov za nego in pomlajevanje kože. Med obiskom poskrbimo, da povrhnjico primerno izluščimo, navlažimo in vzpostavimo ravnovesje med maščobo in vlago.

Od česa sta odvisna sijaj in gladkost površine kože?

1. Od debeline in izluščenosti povrhnjice. Povrhnjica se vsak mesec v celoti obnovi in zamenja. Če temu procesu ne pomagamo, so na površini kože vedno delno odluščene celice, ki jih ne vidimo kot zadebelitev, pač pa kot izgubo leska. Na taki površini se namreč svetloba nepravilno lomi.
2. Od sestave medceličnih lipidov v povrhnjici in vsebnosti vlage. To ravnovesje ohranjamo z vsakodnevno nego kože. Toda pozor – kreme in drugi izdelki morajo biti prilagojeni tipu kože. Vlažilne kreme brez dodanih drugih učinkovin zlasti mastni koži povzročajo težave.
3. Od stanja usnjice. Z leti se usnjica tanjša, vsebuje manj kolagena, elastike in medceličnine, katere ključna molekula je hialuron. Ta namreč nase veže vodo in poskrbi, da je usnjica čvrsta in napeta. Za usnjico poskrbimo z rednimi stimulacijskimi postopki z laserjem ter z mikroinjekcijami hialurona, lastnih rastnih faktorjev in/ali vitaminov in mineralov. Najpomembnejši dejavnik staranja kože je UV, zato moramo vedno skrbeti za zaščito pred soncem.
4. Od stanja tkiv pod kožo. Z leti se tkiva skrčijo – atrofirajo. To velja tako za maščobne blazinice pod kožo kot za kosti. Če koža kot prevelik prt ovija skrčene strukture, ne more zasijati, tudi če dobro skrbimo zanjo. Zato je pomembno, da za dober videz poskrbimo za korekcijo izgube volumna spodaj ležečih tkiv in struktur.

Na kakšen način lahko vzdržujemo povrhnjico?

Za lepo in zdravo kožo mora biti povrhnjica ravno prav izluščena, ravno prav navlažena in vsebovati ravno pravšnje ravnovesje med maščobo in vodo.

Povrhnjico lahko izluščimo mehansko ali kemično. Postopek imenujemo piling ali (mikro)dermabrazija. Mehanski postopki vključujejo grobe delce, zrnca ali pripomočke s hrapavo površino, s katerimi zdrgnemo površino in jo nato izperemo. Najbolj preprost je denimo domač piling z grobo brisačko in/ali sodo bikarbono ali soljo. Bistveno bolj napredno in natančno lahko mehansko izluščenje opravimo s posebnimi profesionalnimi napravami za mikrodermabrazijo, imenovano tudi diamantni piling.

Povrhnjico lahko izluščimo in stanjšamo s pomočjo kemičnih snovi, kot so alfa- in beta-hidroksi ali druge kisline. To so ti. kemični pilingi, ki jih v blagih koncentracijah opravljajo terapevtke, v visokih koncentracijah pa zdravniki dermatologi. K vzdrževanju primerne debeline povrhnjice lahko pripomorejo tudi določene učinkovine v kozmetičnih izdelkih, kot so urea in sadne kisline. Bistveno naprednejši postopek je laserski piling, s katerim lahko zelo natančno uravnavamo globino odstranjevanja kožnih slojev.

Za vlaženje povrhnjice in ravnovesje maščobe skrbimo z uživanjem dovolj tekočine in uravnoteženo prehrano, vendar to še zdaleč ni dovolj. Še pomembneje je, da na in v kožo neposredno apliciramo potrebne učinkovine v obliki kreme ali seruma. Poskrbeti moramo tudi, da prodrejo dovolj globoko.

Kaj je postopek HydraFacial?

HydraFacial je napreden profesionalni postopek za optimalno oskrbo povrhnjice, ki vključuje globinsko čiščenje in eksfoliacijo ter intenzivno hidracijo. Po njem je koža gladka in sijoča, manj vidne so pore in drobne gube, koža je bolj napeta, navlažena in daje dober občutek. Postopek ni invaziven in je celo zelo prijeten. Po njem ne samo da ni potrebno okrevanje, temveč je naravnost idealen pred dogodki, za katere želimo izgledati še posebej dobro in spočito.

Hydrafacial Ljubljana nega kože čista koža čiščenje kožeHydrafacial Ljubljana nega kože čista koža čiščenje kože

 

Postopek HydraFacial opravljamo s posebno napravo. Najprej nežno, a temeljito in neprimerno učinkoviteje kot z domačimi pilingi odstranimo poroženele, odmrle zgornje sloje povrhnjice. Za to uporabimo poseben čistilni serum, diamantni piling in/ali sadne kisline glede na potrebe kože, ter vakuum. Nato povrhnjico preskrbimo z vlago in snovmi, ki jih potrebuje glede na tip in stanje kože. HydraFacial je zelo prilagodljiv postopek in ga izvajamo tako, kot koža tisti hip potrebuje glede na to, ali je mastna, suha, občutljiva, aknasta, se lušči …

Postopek HydraFacial vključuje faze, ki se pod številnimi drugimi imeni izvajajo po vsem svetu, npr. diamantni piling, Aquapeel, Beauty clean, SaltPeel, NuBrilliance itd. Naprav in postopkov je veliko, a pri vsem je najpomembneje, da postopek izvaja ustrezno izurjena in izkušena terapevtka, ki zna oceniti kožo in prilagoditi terapijo vsakemu posamezniku. V medicinskem centru Dermatologija.si izvaja postopek HydraFacial terapevtka z večletnimi izkušnjami s tovrstnimi postopki.

Kako se pripravimo na HydraFacial?

Za HydraFacial ne potrebujemo posebnih priprav. Na postopek je najbolje priti brez ličil in s čisto kožo. Kremo in zaščito pred soncem lahko uporabimo, preden gremo od doma.

Ljudje, ki imajo težave s kožo, denimo akne, občutljivo, suho ali mastno kožo, se morajo z dermatologinjo oz. terapevtko najprej pogovoriti, ali je ta postopek primeren za njih in kako ga je treba prilagoditi, da bo ravno pravšen. Povedati je treba, če smo imeli v preteklosti kakšne alergije ali zdravstvene težave ter za morebitne pretekle estetske postopke, kot so laser, polnila, botulinski toksin ali operacije. Nekaj dni pred HydraFacialom ne smemo uporabljati voska za odstranjevanje dlak. HydraFacial je sicer zelo varen postopek za vse tipe in barve kože, ki je prijeten in po katerem ni okrevanja, koža je takoj gladka in sijoča. Na prilagojen način ga lahko izvajamo tudi pri občutljivi koži. Odsvetujemo ga le pri znakih bolezni, denimo pri ekcemu, herpesu ali akutnih alergijah.

Kako poteka HydraFacial?

HydraFacial je popolnoma neboleč in celo prijeten, podoben masaži z vakuumom in vodnim serumom. Terapevtka kožo najprej navlaži, potem pa temeljito očisti, pri čemer uporabi posebno sondo z vrtljivo diamantno glavo, sadne kisline in/ali čistilni serum. Tako temeljito izlušči povrhnjico in z vakuumom odsesa odmrle celice ter izprazni lojnice in pore.

Hydrafacial Ljubljana nega kože čista koža čiščenje kože

Nato terapevtka na in v kožo nanese hranilni serum, posebej izbran glede na tip kože. Postopek traja 30-45 minut, konča se z nanosom hranilne ali pomirjajoče maske ter ustrezne kreme.

Po HydraFacialu ni nikakršnega posebnega okrevanja – koža je lahko kratek čas nekoliko pordela zaradi drgnjenja in vakuuma. Sicer pa je občutek po HydraFacialu odličen, saj je koža gladka, napeta in sijoča.

Kako dolgo traja rezultat po postopku HydraFacial?

Koža je dinamičen in nenehno spreminjajoč se organ, zato potrebuje redne vzdrževalne postopke. Vztrajnost in sistematičnost je ključ do uspeha. Povrhnjica se nenehno obnavlja in vsak mesec zraste popolnoma na novo. Zato so za obnovo in vzdrževanje načeloma optimalni postopki enkrat mesečno do enkrat na dva meseca.

HydraFacial poskrbi za izluščenje in navlaženje povrhnjice. Za zdravje, moč in dober videz kože pa jo je treba kombinirati s postopki, ki krepijo sintezo kolagena in elastičnih vlaken, denimo z laserjem (kot je Fotona 4D), in po potrebi tudi mikroinjekcijami vitaminov, mineralov, lastne plazme in/ali hialurona.

Kakšna je razlika med Hydrafacial Platinum, Deluxe in Signature?

Hydrafacial Signature je najpogosteje izvajana varianta Hydrafaciala – klasika, s katero je postopek začel svojo pot. Hydrafacial Signature zagotavlja globinsko čiščenje, nežen piling in vlaženje.  Hydrafacial Deluxe vključuje celoten tretma Signature z dodatnimi koraki za specifične težave s kožo, kot so drobne linije in gube ali hiperpigmentacija. Tretma Deluxe vključuje t.i. booster, tj. poseben serum, ki je prilagojen potrebam kože, npr. pri aknah, hiperpigmentacijah ali rdečici. Hydrafacial Platinum je najluksuznejši in najcelovitejši tretma od vseh treh, saj ponuja vse prednosti tretmaja Deluxe in dodano limfno drenažo za zmanjšanje zabuhlosti in dodatno razstrupljanje kože. Tretma Platinum vključuje tudi terapijo z LED-svetlobo za pomirtev kože, spodbujanje proizvodnje kolagena. 

Koliko stane Hdrafacial v medicinskem centru Dermatologija.si Ljubljana?

Odvisno od paketa – razlikujemo Platinum, Deluxe in Signature – je trajanje postopka, uporabljeni serumi in dodatne modalitete ter cena, ki je razvidna iz našega cenika.

Lahko vam pomagamo do najboljše kože vašega življenja

Medicinski center Dermatologija.si je specializiran center za pomlajevanje ter ohranjanje zdravja in lepote kože. Osredotočamo se na dolgoročne rešitve za kvaliteto kože, ki vam omogočajo ostati najboljša različica same(ga) sebe in imeti svojo najboljšo kožo. Naše zdravnice in terapevtke imajo dolgoletne izkušnje z uporabo laserja in drugih visokoenergijskih naprav, injiciranjem hialurona, mezoterapije, lastne plazme, botoksa in lipolitikov, uporabo kemičnih in mehanskih ter laserskih pilingov ter drugimi naprednimi tehnikami ohranjanja in izboljšanja videza kože.

Naročite se