Profhilo – napredna terapija s hialuronsko kislino

Profhilo – svežina in hidracija za obraz, vrat, dekolte, roke

Profhilo (izg. profajlo) je inovativna terapija za izboljšanje hidracije, čvrstosti in splošne kakovosti kože. Najbolj zgovorno ga opišemo s komentarjem ene od naših strank: “Moja koža je tako fajn!”, je rekla po terapiji. Prav za to gre: občutek gladke, sveže, navlažene kože, ki je prijetna na dotik in v kateri se odlično počutimo.

Profhilo je preparat iz hialuronske kisline, ki jo vnesemo (injiciramo) v kožo. Vsebuje eno najvišjih koncentracij čiste hialuronske kisline (64 mg na 2 ml) na trgu. Za razliko od običajnih dermalnih polnil (filerjev), ki prav tako vsebujejo hialuron, Profhilo ni namenjen volumizaciji in ne poveča volumna; gre za bio-remodelirajočo terapijo. Deluje tako, da postopoma sprošča hialuronsko kislino skozi daljše časovno obdobje, kar spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina brez uporabe kemičnih navzkrižnih povezovalcev. Običajno sta priporočeni dve terapiji s štiritedenskim presledkom, sledijo vzdrževalni tretmaji vsakih šest do dvanajst mesecev. Profhilo se injicira z uporabo tehnike Bio Aesthetic Points (BAP), ki zahteva le pet točk injiciranja na vsaki strani obraza.

Akademski članek o terapiji Profhilo – pozor, zahtevno in poglobljeno branje!

Profhilo vrat

Za koga je primerna terapija Profhilo

Profhilo je primeren za praktično vsakogar, ki želi izboljšati hidracijo – sočnost in napetost kože in ji povrniti mladostnost:

    • Odrasli obeh spolov in vseh starosti: tako mlajši, ki iščejo preventivne tretmaje, kot starejši, ki potrebujejo pomlajevanje.
    • Posamezniki z dehidrirano ali pusto, uvelo kožo.
    • Vsi, ki želijo neinvazivno terapijo oziroma želijo izboljšave brez kirurških posegov.

Na katerih delih telesa uporabljamo Profhilo

Profhilo se lahko uporablja na različnih delih telesa za izboljšanje teksture kože in elastičnosti: obraz, vrat, dekolte in hrbtišča rok. Za druga področja telesa lahko uporabljamo Profhilo Body.

Profhilo roke dekolte

Pričakovani rezultati terapije Profhilo

Izboljšana hidracija: Povečana hidracija kože, kar vodi do bolj mladostnega in sijočega videza.
Povečana čvrstost in elastičnost: Opazno izboljšanje čvrstosti in elastičnosti kože zaradi stimulacije proizvodnje kolagena in elastina.
Zmanjšane fine linije in gube: Glajenje finih linij in manj vidne drobne gube.
Izboljšana tekstura kože: Splošna izboljšava teksture in tona kože, bolj sijoča in gladka polt.

Razlike med Profhilo, Juvederm Volite in Restylane Vital

Vsi trije tretmaji, ki jih ponujamo pri nas, služijo za izboljšanje kakovosti kože brez dodanega volumna. V spodnji tabeli povzemamo glavne razlike, ki pa so le načelne in vam odsvetujemo, da bi zgolj na podlagi teorije izbirali terapijo zase – najbolje se je pogovoriti z našimi izkušenimi zdravnicami, ki poznajo praktične učinke pri določenih tipih kože.

ZnačilnostiProfhiloJuvederm VoliteRestylane Vital
Sestavavisoka koncentracija čiste hialuronske kisline (64 mg na 2 ml), brez kemičnih navzkrižnih povezovalcevdermalno polnilo na osnovi hialuronske kisline s tehnologijo Vycross, ki vključuje mešanico hialuronske kisline nizke in visoke molekulske masestabilizirana hialuronska kislina s tehnologijo NASHA (Non-Animal Stabilized Hyaluronic Acid)
Mehanizembio-remodelirajoči tretma, ki poleg hidracije tudi spodbuja proizvodnjo kolagena in elastinaomogoča globoko hidracijo, izboljšuje gladkost in elastičnost koženudi globoko hidracijo in spodbuja dolgotrajne izboljšave v elastičnosti in teksturi kože
Protokol zdravljenjadve začetni terapiji s štiritedenskim presledkom, vzdrževalni tretmaji vsakih 6-12 mesecevobičajno zahteva eno terapijo, rezultati trajajo do devet mesecevobičajno vključuje začetno serijo 1-3 terapij vsake 4 tedne, nato vzdrževalne tretmaje vsakih 12 mesecev
Tehnika injiciranjatehnika Bio Aesthetic Points (BAP) z le petimi točkami injiciranja na vsaki strani obrazainjiciranje majhnih volumnov na mreži 1 x 1 cm, okrog 50 vbodnih mest za 1 mlveč vbodnih mest, odvisno od potreb kože, običajno okrog 20 vbodov za 1 ml
Koristinevolumizirajoč, osredotoča se na hidracijo, čvrstost in splošno kakovost kožeizboljša hidracijo in gladkost kože ter sijajizboljša hidracijo in elastičnost kože, zmanjša fine gubice in izboljša splošno teksturo kože
Idealno zaljudi, ki iščejo naraven videz brez dodanega volumna, posameznike z dehidrirano ali pusto kožoljudi, ki želijo izboljšanje teksture in hidracije kože z eno terapijoljudi, ki potrebujejo dolgotrajno izboljšanje kakovosti kože in odpravo drobnih gub

Kako poteka tretma Profhilo

Priprava pred tretmajem

Pred tretmajem vedno opravimo uvodni posvet, da skupaj ocenimo stanje kože in predvidimo učinek. Vprašamo vas po zdravstvenem stanju, jemanju zdravil, morebitnih alergijah, preteklih estetskih terapijah. Če jemljete zdravila, ki vplivajo na strjevanje krvi (aspirin, nesteroidne antirevmatike, antikoagulante) se terapija lahko opravi brez prekinjanja jemanja teh zdravil, vendar je večja možnost modric. Terapije ne opravljamo, če je na obrazu akutno vnetje (npr. okužba kože – herpes, impetigo ipd.) ali ob znanih alergijah na sestavine Profhila.

Postopek injiciranja

Pred začetkom injiciranja področje temeljito očistimo in razkužimo. Označimo vbodna mesta. Profhilo se aplicira z uporabo tehnike Bio Aesthetic Points (BAP), ki vključuje injiciranje izdelka na pet specifičnih točk na vsaki strani obraza, vratu ali dekolteja oz. na vsaki roki. Te točke so strateško izbrane za maksimalno difuzijo in učinkovitost. Dejanski postopek injiciranja traja le minuto ali dve. Čutimo vbode, sama injekcija je nekoliko pekoča, a ta pekoči občutek traja le kakšno sekundo.

Nega po tretmaju

Takoj po terapiji so na vbodnih mestih vidne vstopne točke, kjer igla prebode kožo, večinoma le kratek čas. Na nekaterih mestih se lahko kratek čas (do nekaj ur) tudi vidijo izboklinice, ki jih lahko zmasiramo, vendar je treba paziti na čistočo, da ne pride do okužbe. Le redko so na koži modrice ali otekline, ki lahko trajajo nekaj dni. Na splošno omejitve niso potrebne in se lahko takoj vrnete k vsakdanjim aktivnostim, če je mogoče, pa vam po posegu prvi dan odsvetujemo uporabo ličil, da ne bi prišlo do okužbe na vbodnih mestih. Intenzivna telesna dejavnost po kakršnem koli injiciranju ni prepovedana, lahko pa povzroči nekaj več otekline. Če je potrebno, lahko vbodna mesta hladite. Profhilo je zelo varna terapija in stranski učinki so redki, prehodni.

Pričakovani rezultati terapije Profhilo

Nekateri lahko opazijo zelo hitro izboljšanje hidracije in teksture kože že v prvih dneh. Polni učinki Profhila običajno postanejo očitni po drugi terapiji, ki sledi čez štiri tedne. Po terapiji stranke pogosto poročajo o opaznem izboljšanju hidracije kože, kar vodi do svežega in bolj mladostnega videza. Koža je bolj sočna in prožna. Opazijo tudi postopno izboljšanje čvrstosti, elastičnosti in splošne kakovosti kože, pri čemer rezultati trajajo 6-12 mesecev. Naše stranke običajno učinek opišejo: “Moja koža je tako fajn!”

Profhilo za obraz

Visoka stopnja zadovoljstva

Pacienti na splošno poročajo o visokih ravneh zadovoljstva s tretmaji Profhilo zaradi njegove učinkovitosti pri izboljšanju kakovosti kože in njegove minimalno invazivne narave:

Naravni rezultati: Pacienti cenijo naravne rezultate, ki izboljšajo hidracijo, čvrstost in elastičnost kože brez umetnega volumna, ki je včasih povezan s tradicionalnimi polnili.

Izboljšana kakovost kože: Mnogi pacienti opažajo pomembne izboljšave v teksturi kože, gladkosti in sijaju, kar prispeva k splošnemu zadovoljstvu.

Minimalni čas okrevanja: Minimalni čas okrevanja, povezan s tretmaji Profhilo, je velik plus za paciente, ki želijo učinkovite rezultate brez večjih motenj v dnevnih aktivnostih.

Hitri in enostavni postopki: Tretmaji so hitri in jih z lahkoto uvrstimo tudi v bolj natrpan urnik. Okrevanja praktično ni, tako da tretmaji ne motijo bistveno dnevnih aktivnosti.

Študije in ankete za Profhilo

Klinične študije in ankete pacientov odražajo visoke stopnje zadovoljstva, pri je čemer večina pacientov pripravljena priporočiti Profhilo drugim in načrtuje ponovitev tretmaja. Čeprav je zadovoljstvo pacientov na splošno visoko, je pomembno imeti realistična pričakovanja in se o učinku pred terapijo temeljito pogovoriti. Profhilo ni namenjen povečanju volumna ali dvigu obraznih struktur in povešenosti. Prav tako se lahko rezultati pri posameznikih razlikujejo glede na tip kože, starost in specifične težave s kožo.
Optimalni rezultati so vidni po drugi terapiji in se še naprej izboljšujejo skozi čas. Za dolgotrajni učinek je treba terapijo ponavljati na 6-12 mesecev.

Profhilo cena terapije

je na ogled v našem ceniku.

Naročite se
Mnenja pacientov in strank

Povedali ste o nas

Noro, kakšna sprememba v letu dni. Če mi ne bi pokazali moje stare slike, se sploh ne bi spomnila, kakšna je bila koža pred enim letom. Kot vidite, skoraj ni vidne reakcije na koži en dan po laserju. Kjer so bile tretirane žilice skoraj ni rdečice. Res delate čudeže. Hvala vam iz vsega srca❤️

BK, 47 let, odstranjevanje rdečice in žilic na obrazu

Hvala celotni ekipi za krasen sprejem in vzdusje.

Simona

Dear Vesna, I just want to let you know that my lips look amazing and I honestly could not be happier!
I don’t have any kind of swelling or bruise… everything looks flawless and clear.
Thank you very much, you did such a GREAT job. Me, my boyfriend, my friends, my family – everybody who knows I did lips injection – are in love with the result.
I want to keep these lips forever 😊
I’m looking forward to visiting you again soon.
With thanks and Best Regards,

Julia

Pozdravljeni,
Rada bi se vam zahvalila za vaše odlično opravljeno delo. Moja koža že 20 let ni izgledala tako lepo. Zdaj se prav z veseljem pogledam v ogledalo, kar prej že dolgo nisem naredila. Seveda še vedno iščem male nepravilnosti, logično je tudi, da koža v mojih letih ne bo nikoli taka kot pri dojenčkih.  Škoda, da vas že prej nisem našla. Evo, pridobili ste še eno zvesto stranko. Pri vas se človek počuti, kot da je prišel na obisk k razumevajoči prijateljici.
Seveda moram pohvaliti tudi prijazno receptorko.
Hvala vam.

Beti

Hvala vam vsem za prijaznost, srcnost in strokovnost! Cudoviti ste!

Karmen

Logo v obliki srca “Inštituta za dermatologijo  dr. Tlaker” se čudovito sklada z njihovim poslanstvom in ciljem: Od ljudi za ljudi. Avtentičen, topel sprejem,  visoka organiziranost, ažurnost gospe Lucije Tlaker v sprejemni pisarni in visoko profesionalen, prijazen odnos, strokoven pristop in vrhunska obravnava dr. Vesne Tlaker navdušujeta in predstavljata pravi vzgled in inspiracijo v primerljivih inštitutih, kjer je čakalna doba (pre) dolga, obravnava (pre) hitra in (pre) malo zavzeta. Odhajala sem z izjemno pozitivnimi vtisi in toplimi občutki. Na vsa svoja vprašanja, nisem prejela samo odgovor, prejela sem REŠITEV. Z veseljem širim pozitivne reference, saj je to Inštitut, ki resnično živi in dela: S SRCEM!

Nina Kocijan

“Hvala za posredovane slike. Resnicno sem zelo zadovoljna z vsem kar sva delali do sedaj. Danes sem se vrnila v sluzbo, uporabila sicer nezno roza sminko in lip gloss….prav nihce ni opazil, res deluje tako naravno in super.😉 Se kmalu spet vidimo.”

Andreja (ustnice)

Pozdravljeni,
želim se vam še enkrat zahvaliti, ker ste mi odstranili žile okrog očesa… sem zelo zadovoljna in vesela da po ponovnem obisku ni o žilah niti sledu😁 Najlepša hvala še enkrat..😉

Karmen

Želela bi vam samo sporočiti, da sem prezadovoljna z včerajšnjim posegom in se iskreno zahvaljujem gospe dr. Vesni Tlaker za odlično opravljeno delo. Hvala! Se vidimo v aprilu.

Karmen, podočnjaki s hialuronom

Pozdravljena, vam posiljam se trenutno fotko kjer mi je se rdecina izginila. Razlika je res ocitna, sem prezadovoljna.

Tajda, laserska odstranitev žil okrog oči

Draga dr. Tlaker, moram te pohvaliti. Moja prijateljica je jaaako stroga po pitanju estetskih korekcija ali je rekla da ti skida kapu kako me dobro poliraš!

Sandra, botoks in hialuron

Rada bi se zahvalila za super hydrafacial tretma, res je sijoca koza, super zadovoljna🤗

Špela

Spoštovani,

rada bi se vam zahvalila, za včerajšnji topel sprejem, hkrati še sporočam, da je vse v najlepšem redu. Pojavila se ni nobena modrica, niti oteklina, stanje je čudovito.

Urša (podočnjaki s hialuronom)

Pozdravljeni,
Evo samo da se Vam javim, 😊
Tista voluma al kako se ze imenuje, v spodni ustnici, mi je ful usec, in ‘tekstura’ in obcutk, pa rezultat tud, ni nobenih bunkic, bl je tak kompaktn kokr ostali katere sm mela. Res me je presenetiu za enkrat, bomo se vidl kok cajta bo zdrzu oz kok hitr se bo absorbiru. Smo na vezi.

A. (ustnice)

Spoštovani!
Že ves dan mislim na Vas -seveda z zelo,zelo lepimi mislimi. Moja odločitev za polnilo je bila zadetek v polno. Moje nezaupanje v učinek in trajanje, se je razblinilo kot pena na morskem valu. Obžalujem, da se nisem že prej predala v strokovne roke, ki bi me učinkovito polepšale, tako pa sem pričakovala izboljšanje svojega videza samo z raznimi kozmetičnimi izdelki, ki pa so zdaj zame postali premalo učinkoviti.
Komaj čakam, da se spet vidimo. Lifting je preteklost. Polnila so prihodnost!

Marta

Marta, po posegu s hibridnim polnilom HArmonyCa

Pozdravljena, Vesna, posiljam Vam nove slike, kako napredujem. Moram pa povedati, da koliko je bilo na zacetku hudo je zdaj razultat top…kaj vse potegne ven stara koza.. vsako poro scisti, zgladi gubice…pocutim se super, se par dni, pa bom imela enakomiren ten koze..

Kmalu pa se oglasim, da mi naredite laser za tisto zilico na obrazu, cez kaksen mesec. Bodite lepo pozdravljeni.

Mojca (srednje globok piling kože)

Pri vas sem bila že na hydrafacial – zelo zadovoljna, tudi vsakemu vas priporočam in so tudi drugi zelo zadovoljni.

Sanja K.

Draga Jasna,

Moram se vam zahvaliti za super svetovanje zadnjič. Zelo sem zadovoljna z nakupom. Losjon za telo 4 je super; čistilni gel za obraz že tako poznam; krema za suho, otrdelo kožo je pa res dobra, prav ste imeli. Glede testerjev za obraz, mi je Matrix support bolj všeč kot Cellular restoration. Se oglasim, ko porabim trenutno zalogo.

Irena

Pozdravljeni, sporočili bi vam samo, da je z očmi vse super. Tudi naslednji dan ni bilo zatečeno in do danes se je vse umirilo, le še ob robovih je malo rdeče. Radi bi se vam samo zahvalili za tako lep sprejem in da smo z vašim delom res zelo zadovoljni.

Milena, odstranitev permanentnega makeupa ob robu vek

Spadam v kategorijo ljudi, ki ne samo veliko razmišljajo, vendar tudi “nosijo” vsa čustva na obrazu 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Zato moram vložiti veliko napora v nadzorovanje mišične aktivnosti na obrazu. Ves moj trud žal ni bil dovolj, da bi preprečila nastanek navpičnih gub med obvrmi, ki sta me izredno motili. Zaupala sem nasvetu dr. Vesne Tlaker, ki mi je v pičlih 5 minutah terapije izbrisala 34 let (bolj ali manj upravičenega) mrščenja. Rezultat je več kot presegel vsa pričakovanja. Hvala!

Jasna

Spoštovana dr. Tlaker,

Od 26.2.2024 nisem več na retitrenu soglasno z vami, učinki zdravila so vidni v celoti sedaj. Obraz imam popolnoma čist in postpigmentacije hitro bledijo. Vsi neželeni stranski učinki so izzveneli in imam popolnoma novo kvaliteto življenja pri 44ih. Hvala Vam za vse in lep pozdrav celotni ekipi.

R.

Sem ZELO ZADOVOLJNA,da sem si dala odstraniti hiperpigmentacijo, glede na to, da sem oklevala in hvala zdravnici, da me je prepričala v to. Sem pa tudi z ostalimi storitvami, ki sem jih opravila pri vas, zelo zadovoljna.

Martina

Draga Vesna … zelo, zelo sem zadovoljna, to je najboljse kar sem naredila zase v zadnjem času, to z ustnicami pa tudi malo čela, to je natejeno z velikim občutkom, hvala, hvala, hvala…
Objem do neba !

Z., ustnice s hialuronom in botoks

Spoštovana dr. Tlaker! Iskrena hvala za poslane slike in odlično opravljen poseg. Brez analgetikov in obkladkov se lepo celi. Skratka majhna, a zame pomembna sprememba, za katero sem Vam res hvaležna. Veliko uspehov še naprej!

T. (po posegu z nitkami)

Za Dr. Tlaker lahko kot njena kolegica zdravnica le potrdim, da je ena izmed najboljsih dermatologinj, kar jih poznam in jim resnicno zaupam: z ostrim in kriticnim ocesom, hitrim in odprtim nacinom razmisljanja. Odlikuje jo izjemeno dobro razumevanje bolnikovih tezav in njegovih zelj; njeni nasveti in terapije pa me vedno znova pozitivno presenetijo. Ceprav zivim v tujini, kjer je precej odlicnih dermatologov, se vedno znova, tako jaz kot moji otroci, z veseljem vracamo k njej, z rezultati pa smo bili doslej vedno izjemno zadovoljni. Vse pohvale tudi za prijaznost in profesionalnost njenega tima na recepciji.

Tijana Šumer

Naši rezultati

Prej in potem

Spoznajte naše zdravnice

Vodja medicinskega centra Dermatologija.si

Dr. Vesna Tlaker

Specialistka dermatologije z dolgoletnimi izkušnjami z dveh zelo različnih področij:

- estetske medicine, laserja, neinvazivnih metod pomlajevanja ter injekcij botulinskega toksina in polnil,

- klinične dermatologije, vključno z najresnejšimi boleznimi kože, znamenji in melanomom.

Vesna Tlaker dermatolog
Zdravnica specialistka

Dr. Ana Škoberne

Specialistka dermatologije z dolgoletnimi izkušnjami:

- iz dermatoonkologije, preventivnih pregledov znamenj, odkrivanja kožnega raka, laserske kirurgije kože,

- klinične dermatologije, obravnavo bolezni kože, las in nohtov.

Ana Škoberne, dr. med., dermatolog
Zdravnica specialistka

Dr. Špela Šuler Baglama

Specialistka dermatologije s podrobnim poznavanjem bolezni kože pri odraslih in otrocih:

- bolezni las in lasišča, aken, rozacee in drugih vnetnih bolezni kože, vključno z redkimi in zahtevnimi boleznimi,

- iz dermatoonkologije, preventivnih pregledov znamenj, odkrivanja kožnega raka,

- vseh drugih vidikov klinične dermatologije odraslih in otrok.

Špela Šuler Baglama, dr. med., specialistka dermatovenerologije