Nenevarne kožne izrastke, ki motijo zaradi drgnjenja ali videza, je mogoče odstraniti razmeroma hitro, varno in neboleče ter brez brazgotin. O tem pričajo tudi naši rezultati. Odstranjevanje kožnih izrastkov z laserskim posegom je neboleče, saj ga opravimo v lokalni anesteziji. Celjenje je ponavadi hitro in rezultat odličen (preberite Navodila za paciente), če je izbrana prava indikacija. Spremembo mora pred odstranjevanjem pregledati dermatolog in določiti, ali je laserska odstranitev primerna ali ne. Na Inštitutu za dermatologijo imamo odlične uspehe tudi z odstranjevanjem večjih izrastkov oziroma izrastkov na obrazu ali okrog oči. Oglejte si galerijo slik z našimi rezultati prej in potem in video posnetke odstranjevanja virusne bradavice, seboroične keratoze in ksantelazme.

Velik dermalni nevus pred uhljem
Povlecite sliko ali kliknite na gumb spodaj in si oglejte stanje neposredno po posegu in po zaceljenju.

Stanje neposredno po posegu z laserjem.

Stanje po zaceljenju: kot da izrastka nikoli ni bilo.

pecljati fibrom odstranjevanje kožnih izrastkovfibrom odstranjevanje kožnih izrastkov

Odstranitev pecljatih fibromov na vekah zaradi občutljive lokalizacije zahteva ustrezne izkušnje zdravnika. Na slikah je situacija pred posegom in tri mesece po njem.

Z laserjem odstranjujemo benigne (nenevarne) spremembe na koži in sluznicah. Mednje sodijo fibromi, bradavice, papilomi, ksantelazme, siringomi, dermalni nevusi… Zelo pomembno je, da izrastke pred odstranitvijo pregleda dermatolog. Dermatolog je zdravnik specialist, ki klinično in dermatoskopsko ugotovi, za kakšno spremembo gre in ali je laserska odstranitev primerna. Pri sumljivih ali rakavih spremembah laserska terapija ni ustrezna in so posledice lahko resne. Zato je pomembno, da pred odstranitvijo pacienta obravnava dermatolog.

Cilj posega je popolna odstranitev izrastka oziroma znamenja, kot da na mestu posega nikoli ni bilo ničesar. Primere si oglejte spodaj ali v naši galeriji rezultatov.

Poseg ni prav nič boleč, saj ga opravimo v lokalni anesteziji.

Poseg običajno traja 15 do 20 minut.

Odstranjene kožne spremembe za nas analizirajo na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Vse spremembe pred odstranitvijo pregleda specialistka dermatologije in določi, ali je histološka analiza potrebna. Značilnih benignih kožnih sprememb, kot so bradavice, seboroične keratoze in pecljati fibromi, namreč ni treba histološko potrditi in je to le odvečen strošek za pacienta. Če pacient želi, pa lahko pošljemo na analizo vse odstranjene kožne spremembe.

Na mestu posega približno teden dni ostane minimalna opeklini podobna ranica. Oskrbujemo jo z umivanjem enkrat dnevno in antiseptično kremo. Zaželeno je, da rano do zacelitve pokrivamo z obližem, ki ga menjamo vsak dan ali vsak drugi dan (preberite Navodila za paciente). Potrebna je skrbna zaščita pred soncem, dokler se barva kože ne izenači. To nikakor ne pomeni, da lahko poseg opravljamo le pozimi. Nasprotno, izrastke lahko odstranjujemo vse leto.

Cena posega je večinoma 100-200 EUR, odvisno od velikosti in lokalizacije izrastka oziroma spremembe. Za podrobnosti si oglejte cenik naših storitev.

Ne pozabite: laser je le orodje, tako kot avtomobil ali skalpel. Še tako dober laser ne zagotavlja nikakršnega rezultata, če ni vrhunskega zdravnika, ki z njim upravlja. Preden se odločite za poseg, skrbno preverite reference in usposobljenost terapevta, pokaže naj vam tudi svoje lastne primere in ne splošnih slik z interneta.

Kako vam lahko pomagamo

Inštitut za dermatologijo je eden najboljših slovenskih centrov pri rezultatih male laserske kirurgije kože, kot je odstranjevanje kožnih izrastkov oziroma znamenj. Posege opravlja dr. Vesna Tlaker, ki ima dolgoletne izkušnje z malo kirurgijo kože in estetskim laserskim odstranjevanjem kožnih sprememb.

Naročite se