Nitke za dvig povešenosti obraza, vratu in podbradka

Po 30. letu se na koži začnejo poznati prve sledi staranja. Koža postaja preohlapna, zaradi izgube elastičnih in kolagenskih vlaken se povesi.  Do pred kratkim je bila edina možnost izboljšanja takega stanja kirurški obrazni lifting, operacija, s katero kožo obraza povlečemo navzgor in jo napnemo, odvečno kožo pa izrežemo.

Za ljudi z začetno stopnjo povešenja je na trgu precej nov postopek Silhouette Soft®, nekirurška in neinvazivna možnost za dvig povešene kože obraza in vratu z nitkami. Rezultat je popolnoma naraven pomlajen videz, ki je viden takoj, brez narkoze in brez skalpela. Lifting z nitkami je primeren za ženske in moške z blagim do zmernim povešenjem kože obraza in vratu, načeloma med 30. in 60. letom starosti. Če si lahko kožo na spodnjem delu obraza ali na vratu s prsti dvignete za en centimeter, je ta postopek morda primeren za vas.

Ali so nitke enakovredna alternativa kirurškemu faceliftu

Pri ljudeh z veliko odvečne kože lifting z nitkami odsvetujem, saj učinek pri njih ni zadovoljiv,« pravi dr. Vesna Tlaker, ki lifting z nitkami izvaja od leta 2015. Pred posegom je obvezen posvet z zdravnikom, ki vam bo povedal, ali je postopek primeren za vas in kakšen rezultat lahko pričakujete. V medicinskem centru Dermatologija.si vam bomo svetovali tudi o morebitnih drugih postopkih, s katerimi lahko učinek še izboljšate. Zlasti laserska terapija je odlično dopolnilo za spodbudo tvorbe kolagena, kar pomeni zdravo, kakovostno, močno kožo. Kadar gre za hudo povešenje in veliko odvečne kože na obrazu, pa je kirurgija še vedno najboljša in edina smiselna možnost.

Kako poteka lifting z nitkami

Lifting obraza in vratu z nitkami poteka ambulantno, v lokalni anesteziji in je praktično neboleč. Zdravnik s tanko iglo napelje nitke pod kožo in jih nato z rahlim pritiskom povleče v zaželeno obliko. Poseg traja okrog pol ure, odvisno od števila uporabljenih nitk. Po posegu se lahko normalno vrnete k vsakdanjim opravkom. Včasih se lahko po posegu pojavijo manjše podkožne modrice, ki jih je mogoče prekriti z ličili in izginejo v tednu dni. Večina naših pacientk pa bi po posegu lahko šla naravnost nazaj v službo.

lifting z nitkami obrazne nitke pomlajevanje

Nitke za dvig ustnih kotov – takoj po posegu

Kako dolgo traja učinek nitk

Nitke so iz materiala, ki spodbuja tvorbo kolagena. V 18 do 24 mesecih se popolnoma razgradijo, vendar je učinek zaradi novega kolagena viden tudi po tem. Nitke, ki jih uporabljamo za dvig tkiv obraza, potekajo pod kožo in delujejo tako, da se okoli njih, zlasti okoli stožcev, nalagata kolagen in vezivo ter tvorita neke vrste sidrišče. To ima dobrodošlo vlogo potem, ko se nitka raztopi, saj še vedno tkivom preprečuje povešanje in jih drži dvignjena v prvotnem položaju. Ta sidrišča obstajajo samo pod površino kože in jih navzven seveda ni videti. Dr. Vesna Tlaker pojasnjuje tudi: »V tujini, kjer sem bila na treningih, so pacientke ponovno prihajale po nitke po štirih ali petih letih. Takrat so namreč začutile potrebo po obnovitvi postopka, pred tem so bile zadovoljne.«

Kako vam lahko pomagamo

Naročite se

Lifting z nitkami v medicinskem centru Dermatologija.si izvaja dr. Vesna Tlaker, ki kot  zagovornica celostnega pristopa k ohranjanju dobrega videza in pomlajevanju izvaja tudi vse ostale sodobne neinvazivne metode in tehnike, od laserja in drugih visokoenergijskih naprav, injiciranja polnil s hialuronsko kislino, polnil s stimulirajočim učinkom na kolagen do injekcijske lipolize, kemičnega pilinga, mezoterapije in mikronidlinga. Poleg specializacije iz dermatovenerologije je dodatno znanje s področja estetske medicine in posegov pridobivala tako doma kot v tujini.