Računalniška analiza Visia je naše novo sofisticirano orodje, ki nam pomaga razumeti kožo obraza, njeno stanje in njen potencial.  Z Visio ugotovimo dejansko stanje kože in na podlagi analize oblkujemo personalizirani načrt estetskih postopkov in nege za optimalno zdravje in videz kože.

Visia – napredna diagnostika in analiza kože obraza

Visia uporablja inovativno tehnologijo fotodokumentacije z več spektri svetlobe, ki omogoča celosten vpogled v stanje kože, zato je nepogrešljivi del našega posveta in ocene stanja. Visia daleč presega običajni klinični pregled kože, saj razkrije tudi tisto, kar je prostemu očesu nevidno. Z njo analiziramo osem ključnih dejavnikov zdravja in videza kože: pigmentacije, gube, tekstura, pore, UV-madeži, lise, rdeča področja in porfirine. Tako lahko identificiramo problematična področja in oblikujemo idealen režim terapije in nege, natančno prilagojen edinstvenim potrebam vsakega posameznika. Analiza omogoča spremljanje učinkovitosti izdelkov za nego kože in laserskih tretmajev, kar nam pomaga pri načrtovanju in vrednotenju ustreznih terapij za specifične potrebe kože.

Dermadiagnostika Visia analiza kože

Vizualizacija, ki jo omogoča analiza in diagnostika kože s sistemom Visia

Pigmentacije

VISIA® identificira rdeče in rjave kožne pigmentacije, ki barvno izstopajo iz ozadja kože. Te lise so lahko znaki poškodb kože, hiperpigmentacija, pege, melazma in podobno. Lise so sicer običajno vidne z tudi z običajnim pregledom kože, vendar Visia izostri te spremembe brez motenj zaradi osvetlitve prostora ali kamere.

Drobne in globoke gube

Visia prikaže vse gube na koži od drobnih črtic in gubic do globokih gub in brazd. Običajno so te gube znak zmanjšane elastičnosti kože zaradi fotopoškodb,obrazne mimike in staranja.

Pore

Kožne pore so majhne odprtine, iz katerih rastejo lasje in dlake in se nahajajo po vsem telesu razen dlani in podplatov. V žlezah lojnicah ob porah nastaja loj (sebum), ki se izloča skozi pore ter masti površino kože telesa. Če pore prekomerno proizvajajo loj ali se zamašijo, se razširijo ali v njih nastanejo ogrci. Analiza Visia prikaže pore in skozi čas lahko spremljamo, če in kako izdelki za nego kože in tretmaji pomagajo zmanjšati njihovo velikost.

Tekstura kože

Visia omogoča poglobljeno analizo teksture (gladkosti) kože obraza ter prepozna tako dvignjena kot vdrta področja kože. S ponavljanjem analize kože Visia lahko spremljamo učinkovitost negovalnih in laserskih ter drugih terapij.

Fotopoškodbe kože (poškodbe zaradi sonca oz. UV-sevanja)

Analiza VISIA® lahko pokaže poškodbe zaradi UV-sevanja, ki jih s prostim očesom ne vidimo. UV-madeži nastanejo, ko se melanin kopiči pod kožo kot odziv na poškodbe zaradi UV-sevanja. Z analizo UV-madežev pod kožo lahko resnično razumemo obseg fotopoškodb in staranja kože.

Rdečina

Pordelost kože je lahko znak različnih vnetnih bolezni kože, kot so akne, rozacea ali seboroični dermatiits. Z analizo rdečine bolje vizualiziramo tudi drobne žile (teleangiektazije), ki so večinoma posledica vnetij ali fotopoškodb kože.

Porfirini

Propionibacterium acnes (P. acnes), vrsta Gram pozitivnih anaerobnih bakterij, ki se nahaja na površini kože, je pogosto povezana z aknami. P. acnes izločajo porfirine, v posebni svetlobi fluorescirajo, kar je mogoče vizualizirati z analizo Visia in tako sklepati na obseg prisotnosti teh bakterij.

Simulacija staranja

Programska oprema za simulacijo staranja vam lahko pokaže, kako se boste starali do svojega 80. leta. Na podlagi vaših slik, ki jih analizira, vam pokaže, kje se vam bodo lahko oblikovale gube in pigmentacije.

Koliko je v resnici stara vaša koža?

Z uporabo največje svetovne zbirke podatkov o značilnostih kože Visia oceni starostni razred vaše kože v primerjavi z drugimi enako starimi ljudmi. Ta patentirana analiza primerjave z normativi za starost in tip kože uporablja podatke o gubah, porah, pigmentacijah, rdečih predelih, globokih gubah, teksturi, porfirinih in fotopoškodbah za napovedovanje starosti vaše kože.

Dobili boste rezultat, ki kaže “resnično starost kože” (True Skin Age) v primerjavi z vašo dejansko starostjo. Optimalno je, če je naša “resnična starost kože” mlajša od naše kronološke starosti. Vendar pa je večina škode popravljiva z ustreznim načrtom terapije. Če na True Skin Age ne dosežete dobrih rezultatov, ne obupajte! Naše zdravnice specialistke in usposobljene terapevtke vam bodo lahko oblikovali prilagojen načrt nege in terapije.

Analiza trepalnic

Analiza Visia vključuje tudi modul za analizo trepalnic. Analiza trepalnic lahko da številčne in grafične informacije, ki so pomembne pri izvajanju nege in terapije za izboljšanje števila, dolžine in debeline trepalnic.

Ali si ustrezno nanašate kremo z UV-faktorjem?

Se spomnite rožnatih tabletk, s katerimi so v osnovni šoli preverjali, kako dobro si očistimo zobe? Sistem Visia omogoča, da  na podoben način preverimo ustreznost UV-zaščite. Vaš obraz lahko fotografiramo z UV-filtrom po tem, ko si nanesete zaščitno kremo kot običajno. Tako nemudoma odkrijemo, če na katerega od področij obraza nanesete premalo zaščitne kreme.

Najpogostejša vprašanja o diagnostiki kože s sistemom Visia

Ali sem kandidat(ka) za analizo kože obraza in diagnostiko s sistemom Visia?

Odgovor je da, če:

– želite pravilno identificirati in opredeliti težave s tenom kože, teksturo, rdečino in pigmentacijami,
– želite vedeti, kakšen je obseg fotopoškodb vaše kože in kakšna je njena starost v primerjavi z vrstniki,
– želite videti simulacijo staranja vašega obraza,
– želite natančno, s pomočjo slike spremljati napredek in izboljšanje kože z negovalnimi režimi in – laserskimi ter drugimi terapijami,
– želite ugotoviti, ali vaš serum za rast trepalnic deluje,
– želite ugotoviti, ali si pravilno nanašate kremo z zaščitnim faktorjem.

Kako se pripravim na analizo kože Visia?

Priporočamo, da na obisk pridete nenaličeni. Med analizo vas prosimo, da snamete uhane ali kakršen koli nakit na področju obraza (npr. piercing), saj odsevi motijo analizo. Idealno je, če ste oblečeni v črna vrhnja oblačila; če ne, pa bomo uporabili črno ogrinjalo, da zmanjšamo odseve.

Kaj lahko pričakujem od analize obraza s sistemom Visia?

– Boljšo prepoznavo rdečih in rjavih madežev
– Vizualizacijo UV-poškodb, ki niso vidne s prostim očesom
– Identifikacijo gub, tudi najbolj drobnih
– Vizualizacijo nepravilnosti v teksturi kože
– Določitev dejanske starosti kože glede na vašo kronološko starost
– Primerjavo sprememb kože skozi čas in po različnih terapijah

Kakšna je cena diagnostika kože in analiza obraza s sistemom Visia?

V Medicinskem centru Dermatologija.si je analiza kože Visia brezplačna za vse stranke, ki pri nas opravljajo terapije za kakovost kože. Če želite samo analizo in terapije opravljate drugje ali pa želite samo spremljati učinkovitost svojih domačih negovalnih postopkov, se analiza obračuna po ceniku.

Kako vam lahko pomagamo

Za več informacij o analizi in diagnostiki kože obraza s sistemom Visia se posvetujte z našimi sodelavkami.

Naročite se