Terapija StarFormer za  stimulacijo in krepitev mišic je eden najnovejših tehnoloških dosežkov, ki nam lahko pomaga oblikovati telo. Z napredno tehnologijo in neinvazivno tehniko lahko s StarFormerjem brez napora tretiramo ključna mišična področja, kot so trebuh, zadnjica, stegna in roke. Rezultat so močnejše, tonirane mišice ter bolje oblikovana in definirana postava.

Tehnologija in mehanizem delovanja Tesla mišične stimulacije

StarFormer uporablja visokointenzivno magnetno stimulacijo (HIMS), napredno tehnologijo, ki s pulzirajočim magnetnim poljem spodbuja mišično krčenje. Z usmerjanjem motoričnih živcev mišic na območju terapije, StarFormer povzroči krčenje mišic, podobno kot električna stimulacija. Ta mehanizem pripomore h krepitvi mišic in oblikovanju telesa, da dosežemo bolj definiran in oblikovan videz. Podoben princip uporabljajo npr. naprave EM Sculpt ali Tesla Former.

Naprava StarFormer ustvarja pulzno magnetno polje, ki v procesu elektromagnetne indukcije sproži električni potencial v telesu. Ko električni potencial doseže določeno vrednost, v motoričnih živcih na tretiranem območju telesa nastane tako imenovani akcijski potencial. To povzroči depolarizacijo živca in posledično krčenje ustrezne mišice. Mehanizem na nevronski ravni je enakovreden eklektični stimulaciji. Magnetno polje brez upora obide kožo, podkožno maščobo in kosti ter povzroči napetostno razliko med dvema navideznima točkama in s tem sekundarni električni tok v tkivih.

 

Kako poteka krepitev mišic in oblikovanje telesa z magnetno terapijo StarFormer

 

Ena izmed izjemnih prednosti terapije StarFormer je, da je neinvazivna in neboleča. Med terapijo ostanemo oblečeni in udobno ležimo ali sedimo. Vsak postopek traja približno 30 minut in se izvaja vsak drugi dan ali vsaj 2-krat tedensko. Terapija je neboleča, občutite pa krčenje mišic in lahko tudi rahlo toploto iz aplikatorja. Naprava povzroča supramaksimalno krčenje mišic s frekvenco, ki je ni možno doseči s telovadbo – več tisoč kontrakcij v polurni terapiji. Začnemo s počasnejšim režimom, nato terapijo intenziviramo glede na potrebe vsakega posameznika. Po terapiji ni potrebno nikakršno okrevanje, takoj se lahko vrnete k običajnim dejavnostim. Prav tako se med terapijo ne potimo toliko, da bi bilo potrebno tuširanje po njej.

Napredek in rezultati – oblikovana zadnjica, čvrstejši trebuh ali noge

Čeprav so lahko izboljšave vidne že po prvi terapiji, je za dosego optimalnih rezultatov običajno priporočljivo izvesti ciklus 8 terapij. Vsaka terapija gradi na prejšnji, postopoma krepi mišice in oblikuje telo. Poleg terapije StarFormer vam priporočamo tudi zdrav življenjski slog, vključno s telesno vadbo, kar bo pripomoglo k še boljšim rezultatom in ohranjanju dolgoročne telesne kondicije.

Komu je namenjena terapija StarFormer

StarFormer je primeren za posameznike, ki želijo izboljšati obliko svojega telesa in okrepiti specifične mišične skupine. Ne glede na to, ali želite imeti bolj definiran trebuh, oblikovano zadnjico, čvrsta stegna ali definirane roke, je StarFormer prilagodljiv za vaše edinstvene potrebe. Terapija je primerna tako za moške kot ženske ter lahko prinaša koristi posameznikom različne telesne pripravljenosti.

Kljub številnim koristim in varnosti terapije StarFormer obstajajo nekatere kontraindikacije, ki jih moramo upoštevati. Terapije se ne izvaja v primeru naslednjih stanj: vgrajeni elektronski medicinski pripomočki, kot so srčni spodbujevalnik, defibrilator, slušni aparat, nevrostimulator ali sistemi za zdravila, prisotnost kovinskih vsadkov, nosečnost, epilepsija, rak, nepopolno zdravljene mišične poškodbe, aktivne pljučne bolezni, endometrioza, odprte rane, nekatere srčno-žilne bolezni in prisotnost bakrenih materničnih vložkov.

Pogosta vprašanja o oblikovanju postave z magnetno stimulacijo mišic – Starformer

Ali je terapija StarFormer boleča?

StarFormer terapija je neboleča. Med terapijo lahko občutite krčenje mišic in rahlo toploto, vendar je postopek udoben in ne povzroča bolečin.

Ali moram med terapijo odstraniti oblačila?

Ne, med terapijo StarFormer lahko ostanete oblečeni. Terapija deluje skozi oblačila, kar omogoča udobje in zasebnost med postopkom.

Oblikovanje telesa krepitev mišic, zatezanje trebuha, oblikovanje zadnjice, nekirurški lifting zadnjice, raven trebuh, napeta zadnjica, StarFormer, Tesla magnetna stimulacija
Koliko terapij potrebujem za opazne rezultate?

Opazne izboljšave so lahko vidne že po eni terapiji, vendar se za optimalne rezultate običajno priporoča 8 terapij, ki jih opravljamo 2-krat tedensko ali največ vsak 2. dan. Število terapij se prilagaja posameznikom in njihovim ciljem oblikovanja telesa. Za ohranjanje rezultatov se lahko opravijo dodatne terapije v daljših intervalih.

Ali je StarFormer primeren za moške in ženske?

Da, StarFormer terapija je primerna tako za moške kot ženske, ki si želijo oblikovati telo, okrepiti mišice in doseči bolj čvrsto postavo. Pri ljudeh, ki imajo malo telesne maščobe, so rezultati običajno bolj vidni. Prav tako so rezultati hitro opazni pri ljudeh, ki prej niso telovadili, zlasti npr. ženske srednjih let, ki opažajo povešeno zadnjico in ohlapen trebuh.

Kako dolgo traja ena terapija?

Terapija StarFormer običajno traja približno 30 minut. To je dovolj časa, da se mišice učinkovito stimulirajo in krepijo.

Ali je kaj narobe, če si želim oblikovati svoje telo in bolje izgledati? Ali ne velja, da se je treba sprejeti take, kot smo?

Številne znanstvene raziskave so ugotovile, da so ljudje, ki so zadovoljni s svojim videzom, bolj samozavestni, imajo bolj pozitivno samopodobo in so na splošno zadovoljnejši z življenjem. Po drugi strani pa je nezadovoljstvo s svojim videzom povezano z nižjo samozavestjo, negativnimi čustvi in večjim tveganjem za razvoj psiholoških težav, kot sta depresija in anksioznost. Zato je pomembno, da smo s svojim videzom zadovoljni, in povsem legitimno je, če ga želimo izboljšati.

Kakšna je cena terapije s Tesla magnetno stimulacijo StarFormer?

Za več informacij o terapiji StarFormer se posvetujte z našimi sodelavci in se dogovorite za ustrezno terapijo glede na vaše individualne potrebe.

Cenik terapije Starformer

Naročite se