Hialuronska polnila so temeljni postopek nekirurškega pomlajevanja z naravnimi rezultati. Z njimi korigiramo eno osnovnih sprememb pri staranju obraza, izgubo in prerazporeditev volumna. Mladostno mehkobo obraznim potezam namreč dajejo pravilno razporejene maščobne blazinice, ki se s staranjem zmanjšajo in povesijo. Zaradi tega se pojavi nekaj značilnih sprememb:

  • udrtost pod očmi (“podočnjaki“),
  • izpraznjena, ploščata lica,
  • viseča lica (hrčkove vrečke, ang. jowls)
  • gube okrog ust (nazolabialne gube in marionetne gube),
  • tanke ustnice brez volumna, drobne gube okrog ust, v katere “krvavi” šminka,
  • udrtost senc,
  • štrleči obrvni loki.

Korekcija izgube volumna s polnili (filerji) je postopek z osupljivim takojšnjim rezultatom in eden od temeljnih ukrepov pri nekirurškem pomlajevanju. Hialuronska polnila so ob pravilnem apliciranju “nevidna”, rezultat je popolnoma naraven.

Podočnjaki pred terapijo s hialuronskim filerjem in potem

Najpogostejši vzrok “podočnjakov” in utrujenega videza je starostno zmanjšanje in povešenje maščobnega tkiva srednjega dela obraza. S hialuronskim polnilom lahko nadomestimo manjkajoče tkivo. Rezultat je naraven, spočit videz. Desna slika je nastala takoj po posegu,  Poseg na sliki je opravila dr. Vesna Tlaker.

Ali so hialuronska polnila oziroma filerji umetne snovi?

Hialuronska kislina je telesu lastna snov, ki se nahaja v koži, hrustancu, sklepih, očeh itd. Ker nase veže veliko vode, tkivom daje volumen in sočnost. Z leti količina naravne hialuronske kisline upade, zato se zmanjša volumen tkiv. Hialuronska kislina, ki jo uporabljamo za injiciranje, je naravna snov, pridobljena s pomočjo bioloških postopkov. Razlika od naravno prisotne hialuronske kisline je le v obstojnosti. Hialuronska kislina v injekcijah je premrežena, da se počasneje razgrajuje in je bolj obstojna.

Ali je potrebna posebna priprava pred terapijo s hialuronskim polnilom – filerjem?

Pred postopkom ni potrebna posebna priprava. Svetujemo vam, da teden dni prej ne jemljete zdravil iz razreda nesteroidnih antirevmatikov, ki povečajo možnost modric (npr. aspirin, Ibuprofen, Nalgesin, Ketonal, Diclo-Duo, Brufen ipd.) Prav tako nekaj dni pred posegom odsvetujemo jemanje vitaminov C in E.

Kako poteka okrevanje po injekciji hialuronskega filerja?

Odvisno od lokacije in od primera do primera bodisi ni nobenih težav, bodisi lahko nekaj dni po posegu opažamo oteklino. Občasno lahko pride do modric, ki jih večinoma lahko prekrijemo s pudrom. Drugi neželeni dogodki po injiciranju hialuronskega polnila so redki in se o njih pogovorite z zdravnico pred posegom.

Kaj je hibridno polnilo, npr. HArmonyCa?

Klasična hialuronska polnila vsebujejo hialuronsko kislino, ki povrne izgubljeni volumen in kožo vlaži. Na voljo je tudi hibridno polnilo HArmonyCa, ki s kombinacijo hialuronske kisline in kalcijevega hidroksiapatita omogoča takojšnji dvig in izboljšanje volumna, z dolgotrajno stimulacijo lastnega kolagena pa izboljšuje kakovost kože.

injekcija filer polnilo HArmonyCa prej in takoj potem

Rezultat prej (levo) in po aplikaciji hibridnega polnila HArmonyCa.

Ali se lahko zgodijo tudi napake pri estetskih posegih s polnili?

Da, žal se o tem lahko prepričamo tudi na ulicah naših mest. Najpogostejši vzroki za napake pri estetskih posegih so neprimerne indikacije, nenavadni lepotni ideali, počasna preobrazba obraza v nenaraven izgled skozi leta napačne aplikacije manjših količin polnil. S skrbno izbiro zdravnice ali zdravnika, ki ji zaupamo svoj videz in zmernostjo ter realnimi pričakovanji se lahko temu v veliki meri izognemo.

Hialuronska polnila – filerji – slike prej in potem

Vse terapije je opravila dr. Vesna Tlaker.

Hialuronski filerji v medicinskem centru Dermatologija.si Ljubljana

 

Naročite se

Injekcije polnil so ene najpogostejših rutinskih “vzdrževalnih del” za mladostni videz, ki jih opravlja dr. Vesna Tlaker. Za večino posegov je potrebnih 10-20 minut. Učinek traja od pol leta do več let, odvisno od lokacije, vrste uporabljenega polnila in individualnega razgrajevanja hialurona. Najkrajši učinek imajo polnilo v ustnicah, ki so zelo dinamične in kjer uporabljamo nežna polnila, ter polnila z nizko koncentracijo in stopnjo premreženosti, ki se uporabljajo za plitve gubice.

[/vc_column]

Hialuronska polnila – filerji – cena v medicinskem centru Dermatologija.si Ljubljana

Cena za hialuronska polnila je razvidna iz našega cenika.