HArmonyCa – proti povešenju obraza in gubam

HArmonyCa: novo hibridno dermalno polnilo za pomlajevanje obraza

HArmonyCa, hibridno dermalno polnilo, združuje najboljše iz dveh svetov – hialuronsko kislino in kalcijev hidroksiapatit, ki poskrbita za volumen in kakovost kože. Od tod tudi ime, ki povzema njuno harmonično delovanje: HA za hialuronsko kislino, Ca za kalcijev hidroksiapatit.

S staranjem se na obrazu dogajata dve ključni spremembi: izguba volumna in slabšanje kakovosti kože, kar vodi do povešenosti obraza, utrujenega videza in gub. Klasična hialuronska dermalna polnila (filerji) so ponudila rešitve za te težave, vendar nobena ni bila tako celovita kot najnovejša inovacija v obrazni estetiki – HArmonyCa. Razvilo ga je podjetje Allergan Aesthetic, vodilno na trgu obrazne estetike, znano po polnilih Juvederm in botulinskem toksinu Botox in Vistabel. HArmonyCa je revolucionarno hibridno dermalno polnilo, ki združuje takojšnje lifting učinke hialuronske kisline z dolgotrajno stimulacijo kolagena s kalcijevim hidroksiapatitom.

Zakaj je HArmonyCa tako edinstvena

HArmonyCa je inovativno dermalno polnilo, ki združuje hialuronsko kislino in kalcijev hidroksiapatit. Ta kombinacija omogoča takojšnje rezultate in dolgotrajen učinek. Hialuronska kislina zapolni gube in gubice, povrne volumen in vlaži kožo. Kalcijev hidroksiapatit, druga ključna sestavina, sčasoma deluje tako, da spodbuja naravno proizvodnjo kolagena v telesu. Posledica tega je postopen, dolgotrajen dvig in znatno izboljšanje kakovosti kože.

HArmonyCa je prejela visoke ocene zadovoljstva uporabnikov, s povprečno oceno 4,1 od 5 za splošno zadovoljstvo in verjetnost ponovnega zdravljenja do 19 mesecev po prvem zdravljenju. Kar 91,6% strank je poročalo o izboljšanju splošnega videza tretiranih obraznih področij.

Vlaženje, volumen in biostimulacija kože: kako deluje HArmonyCa

HArmonyCa je več kot le polnilo, je biostimulator. Medtem ko hialuronska kislina nadomesti izgubljeni naravni hialuron v koži, kalcijev hidroksiapatit deluje na celični ravni in spodbuja proizvodnjo kolagena.

Ko se HArmonyCa vbrizga v kožo, hialuronska kislina takoj napolni kožo ter zgladi gube in gubice. Delci kalcijevega hidroksiapatita nato začnejo stimulirati fibroblaste, celice, odgovorne za proizvodnjo kolagena. Posledica tega je sčasoma čvrstejša, bolj elastična koža, ki ne le izgleda bolje, ampak je tudi bolj zdrava in na dotik prožnejša.

Ta pristop z dvojnim delovanjem ne le zapolni gube, ampak celovito izboljša arhitekturo kože, njeno celotno strukturo in elastičnost.

Varnost in udobje injiciranja z manj stranskimi učinki

 

HArmonyCa je bila zasnovana z mislijo na udobje strank. Vsebuje lidokain, lokalni anestetik, ki zmanjšuje nelagodje med posegom. Pogosti neželeni učinki estetskih injekcij, kot so rdečica, oteklina in občutljivost, so običajno blagi in izzvenijo v 24–48 urah. Po naših izkušnjah stranke injekcijo HArmonyCa prenesejo brez težav in z manj nelagodja kot običajne injekcije polnil ali botoksa.

Medtem ko HArmonyCa ponuja vrsto prednosti, je pomembno, da se posvetujete z vašim estetskim dermatologom za popolno razumevanje možnih neželenih učinkov, kontraindikacij in previdnostnih ukrepov.

Kako Deluje HArmonyCa?

Terapija s polnilom HArmonyCa se izvaja s kanilo, kar pomeni manj vbodov in varnejše apliciranje kot z iglami. Postopek je površinski in se izvaja v površinskem sloju kože ob straneh obraza. Zaradi aplikacije v zgornji sloj kože (v retikularni dermis in plitvo v podkožje) ima HArmonyCa manj možnih zapletov v primerjavi z drugimi polnili, kot je npr. zapora žil (vaskularna okluzija).

injekcija filer polnilo HArmonyCa prej in takoj potem

Učinek hibridnega polnila HArmonyCa: levo prej, desno takoj potem (naša pacientka)

Kakšna je razlika med HArmonyCa in klasičnimi hialuronskimi polnili (filerji), kot so Juvederm, Teosyal ali Belotero?

HArmonyCa izboljša strukturo kože, ki presega trajnost učinka hialuronske kisline, in ponuja celovitejšo rešitev proti staranju. Glavna razlika med HArmonyCa in klasičnimi hialuronskimi polnili, kot so Juvederm, Teosyal in Belotero, je njen dolgotrajni učinek na kakovost kože, saj izboljšuje njeno strukturo tudi potem, ko se hialuronska kislina razgradi. HArmonyCa stimulira in zdravi spodnji kože, imenovan dermis (usnjica), medtem ko običajna hialuronska polnila za povečanje volumna večinoma vnašamo globoko v tkivo, bodisi na kost ali v maščobne blazinice.

Klasična hialuronska polnila uporabljamo za povečanje volumna, na primer upadlih lic, podočnjakov ali ustnic. Ta imajo še vedno izjemno pomembno vlogo za povrnitev izgubljene polnosti obraza, zlasti v srednjem delu (pod očmi in okrog ust), kjer polnila HArmonyCa ne uporabljamo. HArmonyCa ni polnilo, ki bi v celoti nadomestilo hialuronske filerje, gre za kompatibilen izdelek, ki nam pomaga na še bolj dolgotrajen in neopazen način povrniti naravni videz obraza. Hkrati je zaradi načina aplikacije in indikacij za polnilo HArmonyCa manjša možnost, da se bodo skozi leta pojavili nenaravni rezultati zaradi napak pri izvedbi estetskih posegov, kot se to žal dogaja pri klasičnih polnilih.

Za katera področja in za koga je primerna HArmonyCa

Če ste opazili, da je koža vašega obraza izgubila elastičnost in napetost, da je povešena in da so na njej gube, zlasti ob straneh obraza, ko se nasmejite, je lahko HArmonyCa odlična rešitev. Njena edinstvena formula spodbuja proizvodnjo kolagena in sčasoma izboljša kakovost kože. Tako izboljša naravni zdravi videz kože, zmanjša ohlapnost in povešenje obraza ter zmanjša gube.

HArmonyCa je namenjena ljudem z gubami ob strani obraza in pred ušesi, zlasti ob nasmehu. HArmonyCa je namenjena le za stranske dele spodnje tretjine obraza, ne pa za ustnice, področje pod očmi, čelo ali vrat. Z njo dosežemo dvg, zmanjšamo ohlapnost kože na obrazu in povrnemo mladostno definicijo in konture obraza.

HArmonyCa se lahko uporablja tudi za dodajanje volumna ličnicam in definiranje čeljusti, dveh področij, ki s starostjo pogosto izgubita obris in izrazitost. Rezultat je bolje definiran in mladosten obraz.

Takojšnji in dolgoročni učinki

Ena od izjemnih lastnosti polnila HArmonyCa je njegova sposobnost zagotavljanja takojšnjih in dolgoročnih rezultatov. Zaradi vsebnosti hialuronske kisline so učinki liftinga in volumna vidni takoj po terapiji. Kalcijev hidroksiapatit sčasoma deluje še naprej, spodbuja proizvodnjo kolagena in izboljšuje kakovost kože. Klinične študije so pokazale, da lahko učinki HArmonyCa trajajo do 19 mesecev. Ta dolgotrajni učinek je posledica nenehne proizvodnje kolagena, ki jo spodbuja kalcijev hidroksiapatit v formuli.

Hibridno polnilo HArmonyCa - prej (zgoraj) in potem (spodaj)

Hibridno polnilo HArmonyCa – prej (zgoraj) in čez 5 mesecev (spodaj). Učinek je viden takoj po injekciji in se v naslednjih mesecih še izboljšuje. Pacientka medicinskega centra Dermatologija.si.

Kaj lahko pričakujete po terapiji s polnilom HArmonyCa

Po zdravljenju s HArmonyCa lahko pričakujete:

  • Povrnjeno polnost obraza in svež, spočit videz.
  • Izboljšane konture in toniranje spodnje tretjine obraza.
  • Izboljšano kakovost kože, ki je bolj čvrsta in elastična na dotik.
  • Ohranjanje naravnega videza in izraza obraza.

Kako poteka posvet pred terapijo s polnilom HArmonyCa

Vsaka estetska terapija se v medicinskem centru Dermatologija.si začne s podrobnim posvetom z našo zdravnico specialistko dermatologije. Pogovorimo se o tem, kaj vas moti in kaj bi si želeli doseči. Skupaj naredimo pregled stanja in analizo, nato se pogovorimo o možnostih terapije. Naša prioriteta so naravni rezultati, tako da obrazu ni popolnoma nič vidno, da je bil opravljen kakršen koli poseg. Samo nežno zavrtimo čas nazaj in vam vrnemo tisto, kar ste imeli pred 5 ali 10 leti. Večinoma rezultat gradimo postopoma in s kombinacijo pristopov, tako z injekcijami kot tudi drugimi posegi, zlasti laserjem in ustrezno nego kože.

Vedno upoštevamo tudi čas za okrevanje, ki ga ima stranka na voljo. Po nekaterih posegih ni nobenih vidnih sledi (npr. po botoksu lahko gremo takoj nazaj med ljudi), po nekaterih pa lahko pričakujemo nekaj dni rdečice in otekline ali kakšno modrico. Del posveta je vedno tudi načrt stroškov, tako da ni pozneje nobenih presenečenj.

Kako poteka terapija s polnilom HArmonyCa

HArmonyCa se vbrizga v kožo s pomočjo kanile. To je dolga topa cevka, podobna igli, le da ni ostra in kožo bistveno manj poškoduje. Uporaba kanile zmanjša nelagodje in možnost podplutb. Poseg je površinski in se izvaja v zgornji plasti kože (retikularnem dermisu in plitvo v podkožju) ob straneh obraza. Odvisno od individualnih potreb se lahko uporabijo 1-3 vstopne točke za injiciranja na vsaki strani obraza. Naše dosedanje izkušnje z videzom takoj po posegu so odlične in večina strank lahko gre praktično takoj nazaj v službo in okrevanje (npr. dopust ali osamitev čez vikend) ni potrebno.

Po injiciranju kožo očistimo in zmasiramo z gelom, da zagotovimo enakomerno porazdelitev polnila. Ličila in kremo za zaščito pred soncem lahko uporabite čez 12 ur. Področje hladite, da zmanjšate možnost oteklin ali modric. Če je le možno, vam odsvetujemo intenzivno fizično aktivnost in savno na dan posega, saj to poveča prekrvavitev in možnost oteklin. Če bodo po terapiji potrebna kakršna koli druga specifična navodila, jih boste prejeli po posegu.

Kakšna je cena terapije s polnilom HArmonyCa

Vse cene si laho ogledate v našem ceniku. Običajna količina polnila ob eni terapiji sta dve brizgi HArmonyCa (1 brizga z 1,25 ml za vsako stran obraza), v nekaterih primerih apliciramo 1 ali 3 brizge ob prvem obisku. Odvisno od individualnih posebnih potreb lahko po 6 do 12 mesecih terapijo ponovimo za izboljšanje rezultatov.

Če že imam botoks ali hialuronska polnila, ali lahko prejmem polnilo HArmonyCa

Da. Polnilo HArmonyCa se lahko kombinira z botoksom, hialuronskimi polnili, laserjem in drugimi estetskimi postopki. V nekaterih primerih, npr. če je bilo v isto področje že pred kratkim injicirano drugo polnilo, svetujemo počakati nekaj mesecev.

Kakšne so kontraindikacije za polnilo HArmonyCa

Kontraindikacije so preobčutljivost (alergija) na polnilo ali lokalni anestetik, ki je zelo redka. Če jemljete sredstva proti strjevanju krvi (npr. zdravilo Marevan ali Sintrom), se pred injekcijo posvetujte z zdravnikom. Če jemljete aspirin, nesteroidne antirevmatike ali vitamin C, je večja možnost modric, zato z jemanjem prenehajte 5 dni pred terapijo s polnilom HArmonyCa, če je to mogoče.

Kakšni so možni zapleti 

Po vsaki injekciji se lahko pojavi oteklina, modrica in rdečina. V dosedanjih kliničnih izkušnjah s polnilom HArmonyCa so bili ti pojavi večinoma blagi, prehodni in so popolnoma izginili v 24-48 urah. Od redkih stranskih učinkov se lahko pojavijo izboklinice, ki so posledica neenakomerne aplikacije polnila, in jih je treba zmasirati, vendar se kaj takega zgodi zelo redko.

Ali terapija s polnilom HArmonyCa povzroča umeten, napihnjen videz?

Nikakor ne in ravno to je prednost polnila HArmonyCa. Za razliko od klasičnih hialuronskih polnil, ki – odvisno od količine – lahko močno povečajo volumen obraza in ustvarijo odbijajoči umetni videz, HArmonyCa nežno volumizira in dvigne ohlapno kožo ter spodbuja njene naravne regenerativne mehanizme, izboljša njeno kakovost in vam omogoči dobiti nazaj vaš videz izpred let.

Kako vam lahko pomagamo v medicinskem centru Dermatologija.si

Naročite se

Naša zdravnica dr. Vesna Tlaker je bila med prvimi redkimi izbranimi specialisti estetske medicine s področja Slovenije in Hrvaške, ki je opravila trening in usposabljanje za polnilo HArmonyCa. Polnilo je v Evropski uniji sicer na voljo od leta 2020, tako da je izkušenj z njim že veliko. Kalcijev hidroksiapatit in hialuronska kislina kot ločeni komponenti pa se po svetu za pomlajevanje uporabljata že več kot 20 let.

Injekcije polnil so ene najpogostejših rutinskih “vzdrževalnih del” za mladostni videz, ki jih opravlja dr. Vesna Tlaker. Za večino posegov je potrebnih 10-20 minut. Učinek traja približno dve leti, odvisno od lokacije, indikacije in odziva telesa na stimulacijo kolagena.