Ana Škoberne, dr. med., je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2011. Med študijem je opravila del izobraževanja iz srčne kirurgije pri prof. dr. Igorju Gregoriču v St. Luke’s hospital (Houston, ZDA) in del prakse iz interne medice pri prof. dr. Loyalki v Memorial Hermann (Houston, ZDA).

Dermatovenerologijo je dr. Ana Škoberne specializirala na Dermatovenerološki kliniki UKC Ljubljana. Med specializacijo se je izobraževala tudi v Avstriji na Univerzitetni kliniki v Gradcu. Po opravljenem specialističnem izpitu je bila zaposlena na Dermatovenerološki kliniki, UKC Ljubljana, kjer si je pridobila bogate klinične izkušnje s področja dermatoonkologije, dermatokirurgije in klinične dermatologije – prepoznavanje in zdravljenje kožnih benignih in malignih tumorjev, luskavice, vnetnih dermatoz, aken, bolezni las, lasišča in nohtov. Je avtorica ali soavtorica strokovnih prispevkov v mednarodnih in domačih dermatoloških revijah, predavateljica na različnih srečanjih, prav tako sodeluje pri izobraževanju zdravstvenih delavcev in sodelavcev ter splošne javnosti. Udeležuje se strokovnih srečanj in delavnic s področja splošne dermatologije, dermatoonkologije, laserske in estetske medicine v Sloveniji in po svetu.

Ker so bolezni na koži velikokrat odsev notranjega neravnovesja, dr. Ana Škoberne meni, da je poleg kliničnega pregleda kože celega telesa za razumevanje in reševanje težav pomemben zlasti pristen in odkrit odnos s pacientom.