Nekirurško raztapljanje maščobe z injekcijsko lipolizo

Če ne želimo kirurške liposukcije, nam injekcijska lipoliza, znana tudi kot “lipodissolve” oz. “Fettwegspritze”, ponuja učinkovito rešitev. Vsi namreč poznamo  trdovratne maščobne obloge na trebuhu, stegnih, pod brado ali na licih, ki kljub zdravi prehrani in telovadbi nočejo izginiti, niti če shujšamo.

Injekcijska lipoliza za zoženje obraza

Injekcijska lipoliza za zoženje obraza, prej (levo) in po treh terapijah (desno), brez hujšanja (naša pacientka)

Kaj je injekcijska lipoliza

Injekcijska lipoliza je minimalno invaziven postopek, ki se osredotoča na problematična področja, torej manjše maščobne obloge, ki se upirajo prehrani in telovadbi. Primerna je tako za moške kot za ženske, je hitra, minimalno neprijetna in ima vidne rezultate že po nekaj terapijah. Od leta 2003 je bilo opravljenih več sto tisoč aplikacij, kar pomeni, da je to dobro uveljavljen postopek z obsežnimi in dokumentiranimi izkušnjami.

Kako deluje injekcijska lipoliza

Med terapijo se aktivna učinkovina, običajno fosfatidilholin, neposredno vbrizga v maščobne obloge s tanko iglo. To sproži lipolizo oziroma raztapljanje maščobe. Raztopljena maščoba se nato odstrani preko limfnega sistema. Encim fosfatidilholin cilja in razgrajuje maščobne celice. Ko so maščobne celice enkrat uničene, trajno izginejo, dokler ohranjate svojo težo, kar zagotavlja trajen rezultat.

Kako poteka terapija z injekcijsko lipolizo

Vsaka terapija traja 15–30 minut. Lipolitik vbrizgamo z injekcijo na več mest, pri tem uporabimo zelo tanko iglo. Postopek ni prijeten, a ga izvedemo zelo obzirno in ga naši pacienti brez težav prenesejo. Za dodatno lajšanje lahko uporabimo anestetično kremo, ki jo nanesemo na kožo pred posegom.

Nekaj minut po injiciranju se pojavi rdečica in pekoč občutek, podoben čebeljemu piku, ki traja približno 5 minut. Takrat področje hladimo z ledom, kar pomaga ublažiti nelagodje. Pekoč občutek nato popolnoma mine. Sprememba na koži – rdečica in oteklina – je po posegu minimalna, tako da lahko normalno odidemo domov.

Drugi in tretji dan po posegu pa je tretirano področje precej oteklo (a ne boli), zato je priporočljivo ostati doma, če tega področja ne morete skriti z oblačili. Do četrtega ali petega dne se oteklina znatno zmanjša in lahko počnete vse kot običajno, ne da bi kdor koli opazil sledi posega. Blaga oteklina lahko ostane na mestu zdravljenja 1–2 tedna ali nekoliko dlje, vendar je za druge običajno neopazna.

Rezultati raztapljanja maščobnih oblog

Vidne rezultate lahko pričakujete v 8–12 tednih, večinoma že po prvi terapiji. Posamezni rezultati se lahko razlikujejo glede na področje in posameznika. Videz tretiranega področja se počasi, a nenehno izboljšuje. V povprečju je za optimalne rezultate postopek treba 2–4-krat ponoviti vsakih 8–12 tednov, pri čemer je več kot 85 % bolnikov zelo zadovoljnih po 2–4 terapijah.
Terapija ni primerna kot metoda hujšanja za ljudi s prekomerno telesno težo; priporoča se predvsem ljudem z normalno težo z vztrajnimi problematičnimi področji.

Zmanjšanje podbradka

Zmanjšanje podbradka in “hrčkovih vrečk” z injekcijsko lipolizo, prej (levo) in po dveh terapijah (desno) (naš pacient)

Na katerih delih telesa lahko uporabimo injekcijsko lipolizo

Injekcijsko lipolizo največkrat uporabljamo za preoblikovanje obraza – prenapihnjena lica, preširok obraz, hrčkove vrečke, zmanjšanje podbradka. Poleg tega jo lahko uporabljamo tudi za druga področja manjše trdovratne maščobe – hrbet (npr. gube pod modrčkom ali “ročaji” oziroma “muffin tops” na ledvenem predelu), roke, trebuh, pod zadnjico, nad koleni itd. Najbolj učinkovita je tam, kjer so maščobne obloge majhne. Za velike površine nakopičene maščobe oziroma kot metoda hujšanja ta tretma ni priporočljiv, saj bi zahteval ogromno ponovitev in ne bi bil smotrn.

Kakšna je cena injekcijske lipolize – nekirurškega odstranjevanja maščobnih oblog

Cena injekcijske lipolize v medicinskem centru Dermatologija.si v Ljubljani je odvisna od tretiranega področja – lokacije in velikosti – in je razvidna iz cenika.

Kako vam lahko pomagamo

Injekcijska lipoliza v medicinskem centru Dermatologija.si ponuja varen in učinkovit način, da se znebite majhnih, trdovratnih maščobnih oblog, kot so podbradek ali maščobne obloge na spodnjem delu obraza. S trajnim uničenjem maščobnih celic dosežemo trajne rezultate, če se pacient ne zredi. Ne glede na to, ali želite oblikovati svoj obraz ali tretirati druge manjše maščobne predele, vam lahko pomagamo doseči vaš cilj.
Injekcijska lipoliza je postopek, ki ga lahko izvaja le ustrezno usposobljen zdravnik in v medicinskem centru Dermatologija.si jo opravljamo v skladu z mednarodnimi standardi in praksami. Injekcijsko lipolizo v našem medicinskem centru izvaja dr. Vesna Tlaker, ki je izobraževanje in klinični trening opravila v Nemčiji pri Network Globalhealth Academy ter pridobila njihov certifikat o usposobljenosti.

 

 

lipoliza obraza

Slika pred lipolizo obraza (zgoraj) in po 3 mesecih (spodaj), brez hujšanja, en poseg (naša pacientka)

Injekcijska lipoliza v našem centru v Ljubljani

Naročite se

Injekcijsko lipolizo v našem centru opravlja dr. Vesna Tlaker, ki je klinično izobraževanje in trening opravila v Nemčiji pri Network Globalhealth Academy in pridobila certifikat usposobljenosti. “Injekcijska lipoliza je odličen postopek za preoblikovanje obraza. Tudi na sebi sem jo preizkusila in sem izjemno zadovoljna. Za rezultat je potrebne nekaj vztrajnosti in potrpljenja, a je nenadomestljiva.”