Estetska medicina

Gube na čelu

Gube na čelu nastanejo predvsem zaradi mimike. Z mišico frontalis na čelu lahko privzdignemo obrvi in s tem naredimo prečne gube na čelu. Ko smo mladi, se te gube takoj zravnajo, ko mišico popustimo, kasneje pa se globlje zarežejo v kožo in končno ne izginejo več. Naše rešitve za pomlajevanje in glajenje gub so plod znanja in dolgoletnih izkušenj.

Gube med obrvmi

Gube med obrvmi so prve gube, ki jih opazimo na obrazu. Zelo preprosto jih je odpraviti, dokler so blažje, začetne. Tudi če postanejo zelo globoke, jih je mogoče učinkovito ublažiti ali odpraviti, vendar je praviloma potreben kombiniran pristop. Naše rešitve za pomlajevanje in glajenje gub so plod znanja in dolgoletnih izkušenj.

Glajenje gub na obrazu

Za staranje kože na obrazu in nastanek gub ni enega samega vzroka. Preden se odločimo za kateri koli postopek, je treba situacijo analizirati in razumeti. Le tako lahko izberemo terapijo, ki temelji na vzroku in bo zato lahko uspešna, rezultat pa naraven.

Lasersko odstranjevanje tetovaž

Trajno odstranjevanje tetovaž zahteva vrhunsko tehnologijo. Naš nagrajeni laser Fotona StarWalker jih odstrani trajno, neboleče in brez brazgotin. Tudi barvne, saj ima kar štiri valovne dolžine in združuje tehnologijo pikosekundnega pulza v nanopulzu in tehnologijo FracTAT, ki omogoča do dvakrat hitrejši proces.

Karbonski (črni) laserski piling

Karbonski (črni) laserski piling je izjemno učinkovit za čiščenje kože in zožitev por na obrazu pri ljudeh s seboroično in mastno oz. mešano kožo. Postopek temeljito odstrani in odlušči odmrle celice povrhnjice in zoži pore. Koža je po njem izjemno gladka, sijoča in poživljena. Po postopku ni okrevanja – takoj se lahko vrnete k vsakdanjim opravkom ali v službo.

HydraClean za sijočo kožo

HydraClean je postopek, s katerim temeljito očistimo kožo, odluščimo odvečno povrhnjico in izpraznimo pore. Na Inštitutu za dermatologijo ga izvajamo individualno prilagojeno glede na lastnosti in potrebe kože posameznika, lahko kot samostojno storitev, vedno pa ga smiselno vključimo v kombinirane estetske postopke za zdravo in kvalitetno kožo.

Lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak je eden najpogostejših estetskomedicinskih postopkov na svetu. Na Inštitutu za dermatologijo za odstranjevanje dlak uporabljamo laser Fotona SP Dynamis, in sicer Nd:YAG z valovno dolžino 1064 nm. Ta se odlikuje po najbolj optimalni kombinaciji varnosti, učinkovitosti, hitrosti in udobnosti terapije.

Botulinski toksin

Botulinski toksin je številka ena med estetskimi posegi. Deluje tako, da prepreči prekomerno krčenje mišic in potenje. Zaradi tega se največ uporablja za glajenje dinamičnih gub na čelu, med obrvmi in okrog oči, pa tudi na nekaterih drugih mestih, ter za preprečevanje prekomernega potenja. Na Inštitutu za dermatologijo imamo s tem zdravilom dolgoletne izkušnje in odlične rezultate.

Odstranjevanje kožnih izrastkov

Nenevarne kožne izrastke, ki motijo zaradi drgnjenja ali videza, je mogoče odstraniti hitro, varno in neboleče ter brez brazgotin. Laserski poseg je neboleč, saj ga opravimo v lokalni anesteziji. Šivanje rane ni potrebno, po posegu se lahko takoj vrnete k običajnim vsakodnevnim aktivnostim. Celjenje je ponavadi hitro in rezultat odličen, kar je še posebej pomembno na obrazu.

Gube okrog oči

Gube okrog oči nastanejo zaradi mimike in slabšanja kakovosti kože. Na Inštitutu za dermatologijo z injekcijami botulinskega toksina preprečimo gube ter zmanjšamo začetne spremembe. Lasersko pomlajevanje okrog oči izvajamo individualizirano, glede na stanje kože in možnost okrevanja.