Injekcije s trombociti bogate plazme (ang. platelet rich plasma, PRP) spodbujajo proces celjenja ran in mehkega tkiva, je v pogovoru za Slovenske novice povedala dr. Vesna Tlaker. PRP najpogosteje uporabljamo za preprečevanje izgube las in spodbujanje rasti las, pomlajevanje obraza ali vampirski lifting, ter glajenje brazgotin in strij.

Mikronidling je že dolgo znan postopek pomlajevanja. Temelji na spoznanju, da majhne poškodbe kože, ki sežejo do srednjega sloja dermisa in niso tako agresivne, da bi puščale brazgotine, spodbujajo tvorbo kolagena. Učinek tega postopka je v celoti odvisen od globine in vrste postopka, saj pravilno opravljen izboljša videz širokih por, drobnih gub, brazgotin in strij. Pripomočki za domačo rabo pa dolgoročno nimajo takih rezultatov kot laserski mikronidling, ki ga opravi specialist dermatolog v ordinaciji.

Med postopkom kemičnega pilinga na kožo nanesemo snov (običajno je to kislina), ki povzroči reakcijo in odluščenje kože na mestu nanosa. Najpogosteje izvajamo zelo povrhnje ali povrhnje kemične pilinge z blagim učinkom, ki izboljšajo videz in teksturo kože ter zmanjšajo pore in akne. Novejši postopek pomlajevanja pa je dvig povešenih obraznih struktur z nitkami. Z vstavljanjem nitk, ki se sčasoma popolnoma razgradijo, prerazporedimo vlek pri povešeni koži in popravimo obris obraza.

Preberite celoten prispevek