Najstniške akne – intervju z našo dermatologinjo

Najstniške akne so pogoste in treba jih je vzeti resno

Najstništvo prinaša številne edinstvene izzive, med njimi so pogosto tudi najstniške akne. Avtorice spletnega portala Nepremagljiva.si so se pogovarjale z našo zdravnico specialistko dermatologije Vesno Tlaker, da bi svojim bralkam in bralcem pomagali razumeti in obvladovati to pogosto težavo. V intervjuju obravnavajo vse od prvega koraka, ko opazimo, da se na obrazu najstnika začnejo pojavljati prvi mozolji, do tega, kdaj in kako se je treba orbniti na dermatologa.

V intervjuju razpravljajo tudi o tem, kako prehrana in življenjski slog vplivata na akne, kateri kozmetični izdelki in sestavine so najboljši za najstnike z aknami in kakšne so lahko posledice, če aken ne zdravimo. Pojasnjujejo tudi, kako preprečiti trajne poškodbe kože zaradi aken in kdaj (če sploh) je pravilno stiskati mozolje.

Vsi se včasih počutimo nemočne proti svoji koži, vendar ta pogovor ponuja pomembne informacije in nasvete, ki lahko pomagajo obvladovati to stanje in se počutiti bolj samozavestne. Če ste najstnik, ki se bori z aknami, ali starš najstnika, ki se sooča s tem problemom, vas vabimo, da preberete celoten intervju na spletnem portalu Nepremagljiva.si. Naj vas akne ne premagajo!

Dodatne informacije o aknah

Galerija naših rezultatov zdravljenja aken

Naročite se