Vprašali ste nas:

Pozdravljeni! Ali kozmetično nego obraza tudi nudite? Predvsem rabim peeling in pa intenzivno vlaženje. Stara sem 38 let, koža je sicer čista.

Odgovarjamo:

Skrb za povrhnjico (piling) in hidracijo je sestavni del kombiniranih postopkov za kvaliteto kože, ki jih izvajamo v medicinskem centru Dermatologija.si.

Mikrodermabrazija je napredna oblika mehanske eksfoliacije (izluščenja kože), ki pa je še vedno minimalno invazivni postopek za obnovo površine kože. Opravljamo jo s posebno napravo. Z mikrodermabrazijo najprej nežno, a temeljito odstranimo poroženele, odmrle zgornje sloje povrhnjice. Nato pa povrhnjico preskrbimo z vlago in snovmi, ki jih potrebuje glede na tip in stanje kože. Z mikrodermabrazijo izboljšamo tonus, hidracijo, teksturo in sijaj kože, očistimo in zožimo pore, ublažimo pa tudi drobne gubice in poškodbe kože zaradi sonca.

Mikrodermabrazijo in hidracijo lahko izvajamo kot kombiniran postopek, vendar pa priporočamo, da v protokol vključimo tudi katerega od laserskih postopkov, ki vplivajo na sintezo kolagena in medceličnine v dermisu. Povrhnje izluščenje in vlaženje epidermisa je sicer čudovito, koži da prijeten občutek in sijaj. Dolgoročno za kvaliteto in zdravje kože pa ne naredijo ničesar, saj je za kvaliteto in strukturo kože ključni sloj dermis oziroma usnjica. Če ničesar ne naredimo za dermis, se ta postopoma tanjša, v njem se manjša količina kolagena, elastičnih vlaken in medceličnine. Koža postane uvela, “prevelika”, pojavijo se viseča lica, povešeni ustni koti in “hrčkove vrečke” ter globoke gube.