Znanstvena in raziskovalna dejavnost

Medicina je skozi stoletja napredovala predvsem zaradi znanja in prebliskov genialnih posameznikov ter velikokrat povsem naključnih ugotovitev. Napredek je bil počasen. V zadnjem stoletju pa je znanost bliskovito napredovala zaradi uvedbe sistematičnega raziskovanja. Določeno hipotezo preizkusimo na čim večjem številu posameznikov, pri čemer upoštevamo etična načela, in tako dobimo odgovor, ali določen ukrep pomaga ali ne, ali je določena  metoda koristna, ali zdravilo deluje.

V medicinskem centru Dermatologija.si občasno izvajamo klinične študije in preizkušanja, s katerimi doprinesemo drobec v mozaik napredka medicine. Na to svojo dejavnost smo zelo ponosni. Občasno imajo lahko tudi naši pacienti korist od takšnih študij ali preizkušanj – npr. brezplačne ali cenejše terapije, vzorci izdelkov in podobno. Za klinične raziskave veljajo stroga etična pravila, tako da se vključujemo le v študije, ki jih odobri etična komisija, od pacientov pa vedno pridobimo soglasje.

V medicinskem centru Dermatologija.si občasno potekajo seminarji in delavnice, na katerih se izobražujejo drugi zdravniki iz Slovenije in tujine, denimo delavnice uporabe pomlajevalnih tehnik, kot so botoks in polnila, treningi uporabe laserja in podobno.