Pregledovanje in odstranjevanje znamenj

Brez operacije. Estetsko, neboleče in brez brazgotin.

Pregledovanje kožnih znamenj, preventivni pregledi kože in zgodnje odkrivanje melanoma ter kožnega raka so ene osrednjih dejavnosti Inštituta za dermatologijo. Naša vodja dr. Vesna Tlaker ima dolgoletne izkušnje na tem področju, ki je bilo med drugim tudi njeno subspecialistično področje v času dela v UKC Ljubljana med letoma 2006 in 2016.

Nenevarne kožne izrastke in znamenja, ki motijo zaradi drgnjenja ali videza, je mogoče brez operacije in šivanja odstraniti razmeroma hitro, varno in brez brazgotin. Laserski poseg ni boleč, saj je opravljen v lokalni anesteziji. Celjenje je ponavadi hitro in rezultat odličen. Na Inštitutu za dermatologijo imamo odlične uspehe tudi z odstranjevanjem večjih izrastkov oziroma izrastkov na obrazu ali okrog oči. Oglejte si primere spodaj, galerijo slik z našimi rezultati prej in potem ter pohvale in mnenja naših pacientov in strank. Vse posege je opravila dr. Vesna Tlaker.

[cq_vc_beforeafter beforeimage=”4252″ afterimage=”4253″ autoslide=”0″ handleicon=”openiconic” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-exchange”]

Seboroične keratoze (»starostne bradavice«) in podobne spremembe hitro, neboleče in brez brazgotin odstranimo z laserjem. Takoj po posegu ostane na koži majhna ranica, ki se zaceli v tednu dni.

[cq_vc_beforeafter beforeimage=”4159″ afterimage=”4160″ autoslide=”0″ handleicon=”openiconic” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-exchange”]

Odstranitev fibroma na hrbtu: stanje pred posegom in neposredno po njem. Majhna ranica je komaj opazna.

odstranjevanje kožnih izrastkov bradavica dermalni nevus obraz

Znamenja na obrazu lahko z leti zrastejo v višino in izgubijo pigment, zaradi česar jih pogosto imenujejo “bradavice”. Na sliki je situacija pred posegom in leto dni po posegu.

Odstranjene kožne spremembe za nas analizirajo na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Vse spremembe pred odstranitvijo pregleda specialistka dermatologije in določi, ali je histološka analiza potrebna. Značilnih benignih kožnih sprememb, kot so bradavice, seboroične keratoze in pecljati fibromi, namreč ni treba histološko potrditi in je to le odvečen strošek za pacienta. Če pacient želi, pa lahko pošljemo na analizo vse odstranjene kožne spremembe.

Z laserjem odstranjujemo benigne (nenevarne) spremembe na koži in sluznicah. Mednje sodijo fibromi, bradavice, papilomi, ksantelazme, siringomi, dermalni nevusi … Zelo pomembno je, da izrastke pred odstranitvijo pregleda dermatolog. Dermatolog je zdravnik specialist, ki klinično in dermatoskopsko ugotovi, za kakšno spremembo gre in ali je laserska odstranitev primerna. Pri sumljivih ali rakavih spremembah laserska terapija ni ustrezna in so posledice lahko resne. Zato je pomembno, da pred odstranitvijo pacienta obravnava dermatolog.

Cilj posega je popolna odstranitev izrastka oziroma znamenja, kot da na mestu posega nikoli ni bilo ničesar. Primere si oglejte zgoraj ali v naši galeriji rezultatov.

Poseg ni prav nič boleč, saj ga opravimo v lokalni anesteziji.

Poseg običajno traja 15 do 20 minut.

Na mestu posega približno teden dni ostane minimalna opeklini podobna ranica. Oskrbujemo jo z umivanjem enkrat dnevno in antiseptično kremo. Zaželeno je, da rano do zacelitve pokrivamo z obližem, ki ga menjamo vsak dan ali vsak drugi dan. Potrebna je skrbna zaščita pred soncem, dokler se barva kože ne izenači. To nikakor ne pomeni, da lahko poseg opravljamo le pozimi. Nasprotno, izrastke lahko odstranjujemo vse leto.

Cena posega je večinoma 100-200 EUR, odvisno od velikosti in lokalizacije izrastka oziroma znamenja. Za podrobnosti si oglejte cenik naših storitev.

Ne pozabite: laser je le orodje, tako kot avtomobil ali skalpel. Še tako dober laser ne zagotavlja nikakršnega rezultata, če ni vrhunskega zdravnika, ki z njim upravlja. Preden se odločite za poseg, skrbno preverite reference in usposobljenost terapevta, pokaže naj vam tudi svoje lastne primere in ne splošnih slik z interneta.

Povedali ste o nas

Mnenja naših pacientov in strank

»Rada bi se vam samo še enkrat zahvalila za vso vašo prijaznost in odličen poseg. Že po treh tednih se mi je koža po posegu povsem zacelila. Tudi na obrazu je ostala minimalna lisa od znamenja. 🙂 Za kar sem sploh zelo zelo vesela. Tako da se še enkrat zahvaljujem dr. Tlaker za tako profesionalno odstranitev in prijaznost.
Želim vam še naprej uspešno delo in čim več tako zadovoljnih strank kot sem jaz. Moja priporočila gredo naprej in se še vidimo 🙂«

Sabina

»Najlepša vam hvala za današnji poseg.
Zelo, ampak res zelo sem vesela. Hvala za vaše potrpljenje z mano in mojo strahopetnost.
Še se bom kaj oglasila. Zelo sem zadovoljna!«

Vladi

»Odstranili so mi več znamenj in sem zelo zadovoljen. Hitro sem pršel na vrsto, čakanja pred posegom praktično ni bilo. Zdravnica je bila zelo prijazna in je svoje delo opravila profesionalno. Naj bolj sem vesel, ker so mi odstranili znamenje na bradi in po nekaj tednih se razen rahle rdečice ne pozna nič več. in še ta je iz dneva v dan manj vidna.«

Aleš

»Zelo prijetno osebje, strokovno, prijazno. Pacientu se posvetijo res 100 %, od začetka do konca pregleda. Vse pohvale!«

Tjaša

»Pred nekaj več kot tremi tedni sem se pri vas oglasila na laserski odstranitvi hemangioma na čelu. Rana je danes že zaceljena oz. vidna je le še rdečica. Z rezultatom sem zelo zadovoljna.«

Jerneja

Naša zdravnica

Dr. Vesna Tlaker

Vodja Inštituta za dermatologijo dr. Vesna Tlaker je specialistka dermatologije z dolgoletnimi izkušnjami z zelo različnih področij klinične dermatologije ter estetske medicine in pomlajevanja.

V letih 2006-2016 je bila zaposlena na Dermatovenerološki kliniki UKC Ljubljana, kjer se je ukvarjala s celotnim področjem dermatovenerologije, zlasti pa s kožnimi znamenji, kožnim rakom, melanomom, luskavico, aknami in drugimi vnetnimi boleznimi kože ter fototerapijo. Z estetskimi in laserskimi posegi se ukvarja od leta 2010. Je mednarodna inštruktorica za laser pri Laser & Health Academy in svoje znanje in izkušnje posreduje kot vabljena predavateljica na strokovnih srečanjih in delavnicah po Evropi in Aziji.

Dr. Vesna Tlaker je avtorica številnih prispevkov s področij dermatologije in estetske medicine v strokovnih in splošnih publikacijah ter redna gostja v priljubljenih svetovalnih in kontaktnih TV oddajah.

Kdo smo

Inštitut za dermatologijo

Inštitut za dermatologijo je samoplačniški dermatološki center v Ljubljani. Opravljamo dermatokirurške posege na koži in smo eden najboljših slovenskih centrov pri rezultatih male laserske kirurgije kože (odstranjevanje znamenj ali izrastkov) ter laserskega pomlajevanja. V ponos nam je zlasti širok spekter neinvazivnih tehnik pomlajevanja, kot so med drugim glajenje gub z botulinskim toksinom, polnila in terapija z izbranimi visokoenergijskimi napravami. Ukvarjamo se z diagnostiko in zdravljenjem običajnih in redkejših bolezni kože, las, nohtov in sluznic. Vse naše storitve so samoplačniške.

Želite rezervirati termin ali potrebujete dodatne informacije? Naš elektronski nabiralnik sprejema vaša sporočila 24 ur dnevno, 7 dni v tednu. Odgovorili vam bomo praviloma v nekaj urah, saj cenimo vaše zaupanje. Lahko pa nas tudi pokličete na 031 777 249.