HydraClean za gladko in sijočo kožo

Napreden postopek za optimalno oskrbo povrhnjice.
Globinsko čiščenje, eksfoliacija, intenzivna hidracija.

diamantni piling HydraClean mikrodermabrazija

HydraClean je napredni profesionalni postopek za optimalno oskrbo povrhnjice, ki vključuje globinsko čiščenje in eksfoliacijo ter intenzivno hidracijo kože. Vključuje faze, ki se pod številnimi drugimi imeni izvajajo po vsem svetu, npr. diamantni piling, Aquapeel, Hydrafacial, Beauty clean, SaltPeel, NuBrilliance itd. Naprav in postopkov je veliko, a pri vsem je najpomembnejše, da postopek izvaja ustrezno izurjena in izkušena terapevtka, ki zna oceniti kožo in prilagoditi terapijo vsakemu posamezniku. Na Inštitutu za dermatologijo izvaja postopek HydraClean terapevtka z dolgoletnimi izkušnjami, ki je opravila na stotine tovrstnih postopkov.

diamantni piling HydraClean mikrodermabrazija

HydraClean je zelo prilagodljiv postopek in ga izvajamo tako, kot ga koža tisti hip potrebuje glede na to, ali je mastna, suha, občutljiva, aknasta, se lušči … Koža je po postopku gladka in sijoča, manj vidne so pore in drobne gube, koža je bolj napeta, navlažena in daje dober občutek. Postopek ni invaziven in je celo zelo prijeten. Po njem ne samo da ni potrebno okrevanje, temveč je naravnost idealen pred dogodki, za katere želimo izgledati še posebej dobro in spočito.

Za lepo in zdravo kožo mora biti povrhnjica ravno prav izluščena, ravno prav navlažena in vsebovati ravno pravšnje ravnovesje med maščobo in vodo.

Povrhnjico lahko izluščimo mehansko ali kemično. Postopek imenujemo piling ali (mikro)dermabrazija. Mehanski postopki vključujejo grobe delce, zrnca ali pripomočke s hrapavo površino, s katerimi zdrgnemo površino in jo nato izperemo. Najbolj preprost je denimo domač piling z grobo brisačko in/ali sodo bikarbono ali soljo. Bistveno bolj napredno in natančno lahko mehansko izluščenje opravimo s posebnimi profesionalnimi napravami za mikrodermabrazijo, imenovano tudi diamantni piling.

Povrhnjico lahko izluščimo in stanjšamo s pomočjo kemičnih snovi, kot so alfa- in beta-hidroksi ali druge kisline. To so ti. kemični pilingi, ki jih v blagih koncentracijah opravljajo terapevtke, v visokih koncentracijah pa zdravniki dermatologi. K vzdrževanju primerne debeline povrhnjice lahko pripomorejo tudi določene učinkovine v kozmetičnih izdelkih, kot so urea in sadne kisline. Bistveno naprednejši postopek je laserski piling, s katerim lahko zelo natančno uravnavamo globino odstranjevanja kožnih slojev.

Za vlaženje povrhnjice in ravnovesje maščobe skrbimo z uživanjem dovolj tekočine in uravnoteženo prehrano, vendar to še zdaleč ni dovolj. Še pomembneje je, da na in v kožo neposredno apliciramo potrebne učinkovine v obliki kreme ali seruma. Poskrbeti moramo tudi, da prodrejo dovolj globoko.

HydraClean je napreden profesionalen postopek za optimalno oskrbo povrhnjice, ki vključuje globinsko čiščenje in eksfoliacijo ter intenzivno hidracijo. Po njem je koža gladka in sijoča, manj vidne so pore in drobne gube, koža je bolj napeta, navlažena in daje dober občutek. Postopek ni invaziven in je celo zelo prijeten. Po njem ne samo da ni potrebno okrevanje, temveč je naravnost idealen pred dogodki, za katere želimo izgledati še posebej dobro in spočito.

Postopek HydraClean opravljamo s posebno napravo. Najprej nežno, a temeljito in neprimerno učinkoviteje kot z domačimi pilingi odstranimo poroženele, odmrle zgornje sloje povrhnjice. Za to uporabimo poseben čistilni serum, diamantni piling in/ali sadne kisline glede na potrebe kože, ter vakuum. Nato povrhnjico preskrbimo z vlago in snovmi, ki jih potrebuje glede na tip in stanje kože. HydraClean je zelo prilagodljiv postopek in ga izvajamo tako, kot koža tisti hip potrebuje glede na to, ali je mastna, suha, občutljiva, aknasta, se lušči …

Postopek HydraClean vključuje faze, ki se pod številnimi drugimi imeni izvajajo po vsem svetu, npr. diamantni piling, Aquapeel, Hydrafacial, Beauty clean, SaltPeel, NuBrilliance itd. Naprav in postopkov je veliko, a pri vsem je najpomembneje, da postopek izvaja ustrezno izurjena in izkušena terapevtka, ki zna oceniti kožo in prilagoditi terapijo vsakemu posamezniku. Na Inštitutu za dermatologijo izvaja postopek HydraClean terapevtka z večletnimi izkušnjami s tovrstnimi postopki.

Za HydraClean ne potrebujemo posebnih priprav. Na postopek je najbolje priti brez ličil in s čisto kožo. Kremo in zaščito pred soncem lahko uporabimo, preden gremo od doma.

Ljudje, ki imajo težave s kožo, denimo akne, občutljivo, suho ali mastno kožo, se morajo z dermatologinjo oz. terapevtko najprej pogovoriti, ali je ta postopek primeren za njih in kako ga je treba prilagoditi, da bo ravno pravšen. Povedati je treba, če smo imeli v preteklosti kakšne alergije ali zdravstvene težave ter za morebitne pretekle estetske postopke, kot so laser, polnila, glajenje gub z injekcijami ali operacije. Nekaj dni pred HydraCleanom ne smemo uporabljati voska za odstranjevanje dlak. HydraClean je sicer zelo varen postopek za vse tipe in barve kože, ki je prijeten in po katerem ni okrevanja, koža je takoj gladka in sijoča. Na prilagojen način ga lahko izvajamo tudi pri občutljivi koži. Odsvetujemo ga le pri znakih bolezni, denimo pri ekcemu, herpesu ali akutnih alergijah.

HydraClean je popolnoma neboleč in celo prijeten, podoben masaži z vakuumom in vodnim serumom. Terapevtka kožo najprej navlaži, potem pa temeljito očisti, pri čemer uporabi posebno sondo z vrtljivo diamantno glavo, sadne kisline in/ali čistilni serum. Tako temeljito izlušči povrhnjico in z vakuumom odsesa odmrle celice ter izprazni lojnice in pore.

Med HydraCleanom udobno ležimo. Postopek je popolnoma neboleč, čutimo le občasno vlečenje in sesanje, podobno masaži. Večina strank ga opiše kot zelo prijetnega.

Nato terapevtka na in v kožo nanese hranilni serum, posebej izbran glede na tip kože. Postopek traja 30-45 minut, konča se z nanosom hranilne ali pomirjajoče maske ter ustrezne kreme.

Postopek se konča z nanosom pomirjajoče maske.

Po HydraCleanu ni nikakršnega posebnega okrevanja – koža je lahko kratek čas nekoliko pordela zaradi drgnjenja in vakuuma. Sicer pa je občutek po HydraCleanu odličen, saj je koža gladka, napeta in sijoča.

Koža je dinamičen in nenehno spreminjajoč se organ, zato potrebuje redne vzdrževalne postopke. Vztrajnost in sistematičnost je ključ do uspeha. Povrhnjica se nenehno obnavlja in vsak mesec zraste popolnoma na novo. Zato so za obnovo in vzdrževanje načeloma optimalni postopki enkrat mesečno do enkrat na dva meseca.

HydraClean poskrbi za izluščenje in navlaženje povrhnjice. Za zdravje, moč in dober videz kože pa jo je treba kombinirati s postopki, ki krepijo sintezo kolagena in elastičnih vlaken, denimo z laserjem (kot je Fotona 4D), in po potrebi tudi mikroinjekcijami vitaminov, mineralov, lastne plazme in/ali hialurona.

Želite rezervirati termin ali potrebujete dodatne informacije? Naš elektronski nabiralnik sprejema vaša sporočila 24 ur dnevno, 7 dni v tednu. Odgovorili vam bomo praviloma v nekaj urah, saj cenimo vaše zaupanje. Lahko pa nas tudi pokličete na 031 777 249.

Inštitut za dermatologijo je nastal z vizijo odličnosti storitev in celostnih rešitev za naraven videz. Naša vodja dr. Vesna Tlaker ima dolgoletne izkušnje z naprednimi tehnikami za ohranjanje in izboljšanje videza kože, od medicinske kozmetike do zahtevnejših laserskih postopkov ter rafiniranih tehnik pomlajevanja. Osredotočamo se na dolgoročne rešitve za kvaliteto kože, ki vam omogočajo ostati najboljša različica same(ga) sebe in imeti svojo najboljšo kožo.  Pacienti in stranke ste v središču našega prizadevanja za kakovost brez kompromisov.

Izredno prijazno in strokovno osebje. Vsi so si vzeli čas za pogovor, razlago in hitro in super kvalitetno opravili poseg. Resnično pozitivna izkušnja! Tudi prostori so izjemno prijetni in urejeni!

Ana

Zelo lepo urejeni in čisti prostori, prijazno osebje, vrhunske storitve po zelo dostopnih cenah. Čakalne dobe praktično ni, ob toplem sprejemu pa še vrhunska kavica 🙂 Definitivno se vrnem. Pohvala dr. Tlakerjevi in celotni ekipi. Profesionalno, pošteno in s srcem. Lahko rečemo samo TOP!

A.

Zelo prijetno osebje, strokovno, prijazno. Pacientu se posvetijo res 100 %, od začetka do konca pregleda. Vse pohvale!

Tjaša