Vsebina osvežena 29. marca 2021

Zaradi situacije, povezane s koronavirusno boleznijo, nam državni predpisi nalagajo nekaj dodatnih obveznosti preverjanja zdravstvenega stanja. Delamo skrbno in v skladu z zakonodajo, da bi našim pacientom in strankam omogočili največjo možno varnost.

Na pregled ali poseg lahko pridejo osebe, ki nimajo znakov koronavirusne bolezni in ki niso bile v stiku s to boleznijo. Zato pred pregledom stranke prosimo, da odgovorijo na nekaj vprašanj o zdravju, ki smo jih dolžni preveriti po navodilih Ministrstva za zdravje.

Ali imate trenutno katero od naslednjih težav:
– povišana temperatura,
– kašelj,
– bolečine v grlu ali žrelu,
– nahod – izcedek iz nosu, smrkanje,
– bolečine v mišicah?

Ali ste imeli kontakt s COVID-19 okuženim/potencialno okuženim bolnikom (oboleli svojci, sostanovalci)?

Če se na dan pregleda ali dva tedna pred tem pojavi katera koli od zgornjih okoliščin (prehlad, stik s pacientom), na pregled prosimo ne prihajajte in nas o tem obvestite. Termin bomo preložili za 2 tedna.

Na pregled pridite ob uri, ko ste naročeni, ali največ 5 minut prej. Če bi prišli prej, vas vljudno prosimo, da počakate zunaj. Prosimo, da na pregled pridete z zaščitno masko za obraz, ki pokriva nos in usta. Rokavic ne potrebujete. Ob prihodu si, prosimo, razkužite roke. Razkužilo je na voljo v čakalnici.

Za dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu 031 777 249 ali e-pošti info@dermatologija.si

Dodatne porabne informacije o koronavirusu najdete na spletnih straneh NIJZ , Vlade Republike Slovenije ter Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,
vaša ekipa Inštituta za dermatologijo in dr. Vesna Tlaker