Vsebina spodnjega prispevka/navodil ni več aktualna od 21. februarja 2022. PCT pogoj za obisk specialističnega pregleda ni potreben.

 

Vsebina osvežena 10. novembra 2021

Od 15. septembra 2021 je v veljavi vladni odlok, ki predpisuje pogoj PCT tudi za nenujne zdravstvene storitve. Če je potrebno, lahko našim strankam na dan obiska brezplačno opravimo hitri antigenski test (dobite tudi potrdilo, ki v primeru negativnega testa velja 48 ur). Za ostale obiskovalce je cena hitrega antigenskega testa 10 eur. Za nujno medicinsko pomoč pogoj PCT ne velja. Če menite, da potrebujete nujno zdravniško pomoč zaradi vaših kožnih težav, jo boste pri nas brezpogojno dobili.

Zaradi situacije, povezane s koronavirusno boleznijo, nam državni predpisi tudi nalagajo nekaj dodatnih obveznosti preverjanja zdravstvenega stanja. Delamo skrbno in v skladu z zakonodajo, da bi našim pacientom in strankam omogočili največjo možno varnost.

Na pregled ali poseg lahko pridejo osebe, ki nimajo znakov koronavirusne bolezni in ki niso bile v stiku s to boleznijo. Zato pred pregledom stranke prosimo, da odgovorijo na nekaj vprašanj o zdravju, ki smo jih dolžni preveriti po navodilih Ministrstva za zdravje.

Ali imate trenutno katero od naslednjih težav:
– povišana temperatura,
– kašelj,
– bolečine v grlu ali žrelu,
– nahod – izcedek iz nosu, smrkanje,
– bolečine v mišicah?

Ali ste imeli kontakt s COVID-19 okuženim/potencialno okuženim bolnikom (oboleli svojci, sostanovalci)?

Če se na dan pregleda ali dva tedna pred tem pojavi katera koli od zgornjih okoliščin (prehlad, stik s pacientom), na pregled prosimo ne prihajajte in nas o tem obvestite. Termin bomo preložili za 2 tedna.

Na pregled pridite ob uri, ko ste naročeni, ali največ 5 minut prej. Če bi prišli prej, vas vljudno prosimo, da počakate zunaj. Prosimo, da na pregled pridete z zaščitno masko za obraz, ki pokriva nos in usta. Rokavic ne potrebujete. Ob prihodu si, prosimo, razkužite roke. Razkužilo je na voljo v čakalnici.

Za dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu 031 777 249 ali e-pošti info@dermatologija.si

Dodatne porabne informacije o koronavirusu najdete na spletnih straneh NIJZ , Vlade Republike Slovenije ter Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,
vaša ekipa Inštituta za dermatologijo in dr. Vesna Tlaker