Vsebina osvežena 13. aprila 2020 ob 22. uri

Vlada Republike Slovenije je dovolila izvajanje nenujnih zdravstvenih storitev. Naša ordinacija bo od 15. aprila 2020 ponovno odprta.

Na pregled/poseg lahko pridete, če na dan pregleda:

  • nimate simptomov respiratornega infekta (povišana temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, nahodni znaki, bolečine v mišicah) in
  • niste imeli kontaktov s COVID-19 okuženim/potencialno okuženim bolnikom (oboleli svojci, sostanovalci).

Če bi imeli kakršna koli vprašanja, smo vam na voljo na e-naslovu info@dermatologija.si in po telefonu 031 777 249.

Odlok o dopolnitvi Odloka o začasnih ukrepih na področju zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, ki je bil objavljen v Uradnem listu št 49/2020 in je začel veljati 11. aprila 2020, določa: izvajalci zdravstvene dejavnosti izvedejo zdravstvene storitve za paciente, pri katerih bi opustitev ali preložitev izvedbe zdravstvene storitve vodila v poslabšanje zdravstvenega stanja pacienta. Zdravstvena obravnava se na ta način zagotovi le pacientom, ki imajo negativno epidemiološko anamnezo in nimajo prisotnih znakov okužbe dihal. Podrobnejša navodila za sprejem in obravnavo teh pacientov pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti določi minister, pristojen za zdravje, in jih objavi na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje.

Dodatne porabne informacije o koronavirusu najdete na spletnih straneh NIJZ , Vlade Republike Slovenije ter Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni.